Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 június
2016
HÍR
1670 látogató

Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok

Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről  Ausztria és hazánk vezetői között. A kisstílű vita rámutat arra, hogy az összetett és bonyolult menekült-kérdésben a nemzetállami megoldások külön-külön nem működnek.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter jelezte, hogy 4400 menekültet kívánnak a Dublini Egyezmény értelmében a közeljövőben visszaküldeni Magyarországra. Kovács Zoltán kormányszóvivő ezt élesen visszautasította és kijelentette, hogy egyetlen menekültet sem veszünk vissza. Ez azért meglepő, mert a magyar kormány eddig azt állította magáról, hogy következetesen betartja a Dublini és a Schengeni Egyezményeket, erre hivatkozva utasította el a Dublini Egyezmény reformjára tett  bizottsági javaslatot is. Ausztria részéről viszont azért furcsa ez a szándék, mert tavaly ősszel az osztrák Közigazgatási Bíróság minősítette nem-biztonságos országnak Magyarországot.

A történtek is rávilágítanak, hogy a különutas politika csak a feszültségeket növeli és az egyes országokat arra ösztönzi, hogy a másik kárára keressék a kiutat. Itt az ideje, hogy mind Magyarország, mind Ausztria az európai közös megoldás iránt kötelezze el magát – ahogyan azt Navracsics Tibor uniós biztos is ajánlotta – és felhagyjon az egymás hibáztatásának és a nehézségek áthárításának  kisded játékával.

Szent-Iványi István, külpolitikai szakértő

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók