Belépek a Pártba
16 augusztus
2017
HÍR
644 látogató

Szent-Iványi: hagyja abba az Európa-ellenes hisztériakeltést a kormány!

Budapest, 2017. augusztus 16., szerda (MTI) – Az “Európa-ellenes hisztériakeltés” abbahagyására szólította fel a kormányt a Magyar Liberális Párt külügyi szakpolitikusa szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

    Szent-Iványi István felhívta a kabinetet, konstruktív módon álljon hozzá a közös európai ügyekhez, és haladéktalanul kezdje meg az euróövezethez való csatlakozás előkészítését.
    Ellenkező esetben Magyarország elszigetelődhet és “Európa páriájává” válhat – vélte a politikus.
    Szent-Iványi István közölte: “repedések” jelentek meg a visegrádi négyek együttműködésében.
    Ausztria, Csehország és Szlovákia részvételével alakult úgynevezett slavkovi háromszög kormányfői egy hét múlva Salzburgban találkoznak Emmanuel Macron francia elnökkel. A találkozón a kétsebességes Európáról, valamint a kelet-közép-európai munkavállalók jogainak és szociális juttatásainak korlátozásáról szóló elképzelésekről tárgyalnak – tette hozzá.
    A V4-ek elnöki tisztségét betöltő Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor szeptemberre egy hasonló találkozót szervezett, amire szintén meghívta Emmanuel Macront, de ha jövő héten megegyezés, esetleg különalku születik, akkor kérdéses, van-e még értelme az őszi találkozónak – mondta.
    Hangsúlyozta, hogy a Liberálisok a kezdettől aggodalommal figyelték a 2015 januárjában létrehozott slavkovi háromszöget, de annak résztvevői folyamatosan azzal nyugtatták Magyarországot és Lengyelországot, hogy az együttműködési forma nem riválisa a V4-eknek, inkább csak kiegészíti azok működését.
    A slavkovi háromszögnek mára viszont politikai dimenziói is vannak, és a visegrádi négyek helyett egyre inkább visegrádi “kettő plusz kettőről” lehet beszélni – jelentette ki Szent-Iványi István. Végül azt mondta, nem hiszik, hogy a visegrádi platform felbomlik, de tartanak jelentősége zsugorodásától.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK