Belépek a Pártba
25 március
2017
HÍR
543 látogató

Százmilliárd úszik el a VB-n: elszámoltatást követelnek a Liberálisok

Még felsorolni is döbbenetes azt a temérdek pénzszórást, amit a vizes vb megrendezésére költ el a kormány. Az összköltségek
elérik nagyjából a 100 milliárd forintot és még nincs vége! Mindezt úgy, hogy 2015-ben azt ígérték, mintegy 25 milliárdból
megrendezhető a vb. Ismét bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány alatt a sportberuházásoknál nem létezik felső anyagi korlát.

A gigantomániás megnyitóünnepségre immár 4 milliárdot (állítólag a Rolling Stones-szal), a Parlamenttel szembeni ugrótoronyra pedig az eddigi 2 milliárd helyett már 3 milliárdot kívánnak elkölteni. A vizes vb első világcsúcsa már akkor megszületett, amikor a Rákos-patak felett átívelő 26 és fél méter hosszú gyaloghíd építési költségei elérték a 15 millió forint per méter költségszintet.

Csak a rendezvényszervezésre 2 milliárdért szerződnek Kuna Tibor cégével, aki Szijjártó Péter jó barátja és már eddig is bőségesen kaszált az állami megbízásokon. Jól látható, hogy elképesztő összegek röpködnek a szemünk előtt, de ha ez még nem
lenne elég, megint Fidesz-közeli oligarchák kapják a megbízásokat és gyanús, hogy ez kihat a költségek megnövekedésére is. Azért kerül 100 milliárd forintba a vizes vb, mert a kormány így fizet a klientúrájának az adófizetők pénzéből.

A Liberálisok követelik, hogy tételesen számoljanak el a vizes vb eddigi költéseivel, a lehető legnyíltabban és ezzel párhuzamosan
gondolják át, hogy szükség van-e egyik-másik gigaberuházásra, mint például a fideszesen túlárazott megnyitóünnepségre.

Az olimpiai fiaskó után a kormány ezt az alkalmat akarja megragadni, hogy világra szóló propagandát csináljon magának, illetve amit nem sikerült ott ellopni, azt majd itt pótolják. Amennyiben a parlamenti ellenzék indokoltnak tartja a gyanús körülmények között történt olimpiai költéseket kivizsgáló bizottság létrehozását, úgy többszörösen indokolt az úszó VB-t vizsgáló bizottság életre hívása, hiszen mind a költségnövekedés mértékét, mind az összköltséget tekintve óriási mennyiségű közpénzről van szó.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK