Belépek a Pártba
07 szeptember
2018
HÍR
393 látogató

Szakadékba hajtott a nemzeti buszstratégia

A fővárosi közlekedésfejlesztés az Orbán-kormány foglyává vált. A Fidesznek az elmúlt években sikerült minden érdemi beruházást blokkolnia, hogy az Ikarus Egyedi Kft.-vel szerződve egy olyan cégre bízzák a buszok gyártását, amely képtelen teljesíteni a megrendeléseket, és nagy valószínűséggel véglegesen csődöt mond.

Budapest a kormány, és a magyar buszgyártás felvirágoztatásába belebukott Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság hathatós közreműködésével eltékozolta a lehetőséget, hogy új járműveket vásároljon. Ehelyett olyan használt autóbuszokat sikerült beszereznie a fővárosnak, amiket Rijekában már leselejteztek, majd Debrecenben sem váltak be a folytonos meghibásodások miatt. Érthetetlen, hogy miközben egy mérnök vezeti a fővárost, hogyan történhetnek ilyen közlekedési beruházások.

A Liberálisok szerint amíg fideszes politikai érdekek mentén zajlanak a beszerzések, amíg a kormány fogságban tartja a fővárost, amíg a tisztességes beruházások helyett monopolhelyzetet biztosítanak az oroszoknak és a fideszes haveroknak, addig nem lesz XXI. századhoz méltó tömegközlekedése a fővárosnak. Pedig a magyar buszgyártásnak komoly hagyománya van, és a megfelelő szakembergárda is rendelkezésre áll ahhoz, hogy új lendületet kapjon az iparág. A Magyar Liberális Párt ezért azt javasolja, hogy a főváros független szakértőkből és szakemberekből állítson össze egy testületet, amely tanulmányt készít a magyar buszgyártás valódi kilátásairól és a budapesti tömegközlekedés fejlesztésének lehetséges irányairól. Piaci alapon, valódi versenyben, tisztességes pályázaton kell új buszokat beszereznie a fővárosnak! Minden más csak pénzszórás.

 

Szabadai Viktor buszgyártásról szóló sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/szabadaiviktor/videos/234777123817898/UzpfSTUzNTg1MDAwOTc2ODk5MjoxOTc1ODU5MTUyNDM0NzMw/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK