Belépek a Pártba
05 április
2017
HÍR
377 látogató

Szabadverseny nélkül haldoklik a személyszállítás Budapesten

A Fidesznek és Tarlós Istvánnak köszönhetően, – a szabad piaci verseny korlátozásával -Budapesten másfélszer drágábban, sokkal nehezebben és rosszabb körülmények között, alacsonyabb szolgáltatási színvonalon taxizhatunk, ha egyáltalán kapunk autót…

A dilettáns, fogyasztóellenes taxisrendelet eleve halvaszületett, politikai okokból vezették be, és mostanra végleg megbukott. Végső célunk a rendelet visszavonása és új, fogyasztóbarát szabályok kikényszerítése, mert ez a budapestiek elemi érdeke.
A helyzet megváltoztatása érdekében a Liberálisok mától elkezdik gyűjteni a taxis-szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszbejelentéseket. Célunk, hogy minél több valós esetet sikerüljön feltárni, majd ennek folyományaként megindulhasson a petíció-gyűjtés a rendelet visszavonására.
Tény, hogy a főpolgármester második ciklusában egy sértett, fásult primadonna módjára vezeti a fővárost: először Vitézy Dávid BKK-vezető kirúgásával személyes érzelmeit a város érdekei elé helyezve megakasztotta a fővárosi tömegközlekedés újjászervezését, majd belefáradva a kormánnyal folytatott vesztes csatáiba, feladta a város képviseletét és segített a Fidesznek Budapestre kényszeríteni a versenyellenes, csak szűk csoportok érdekeit szolgáló, a személyszállítás piacát tönkretevő intézkedéseket. 30 éve, a szocializmus utolsó éveiben már nagyobb verseny volt a fővárosi taxispiacon, mint ma.
A Fidesz és Tarlós felszámolták a versenyt, kiűzték az Ubert, és a hatósági ár a gyakorlatban kartellt eredményezett, amely kedvezőtlen a fogyasztóknak. Például hiába csökkentek a benzinárak, a taxizás ára nem lett olcsóbb egy fillérrel sem. Rugalmatlan, csak a politikailag vagy egyéb átláthatatlan okokból védett szolgáltatóknak jövedelmező. Miattuk másfélszer annyit fizetünk, mint amennyit kellene.
Ez a kialakult helyzet tarthatatlan, közös erővel kell fellépnünk ellene. Arra buzdítunk minden magyar állampolgárt, hogy álljanak ki a szabad piaci verseny helyreállítása mellett és forduljanak hozzánk bizalommal minden taxizással kapcsolatos észrevételükkel, hogy minél előbb képesek legyünk az ügyben konkrét lépéseket is tenni a megoldás felé!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok ifjúsági szervezetének elnöke (LiFT)

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK