Belépek a Pártba
24 április
2018
HÍR
284 látogató

Szabadai Viktor: töröljék el végleg a hatósági árakat a taxirendeletből!

A taxirendeletben megszabott hatósági árszabályozás szembemegy az utazóközönség érdekeivel – figyelmeztetett Szabadai Viktor mai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok budapesti választmányának elnöke szerint a tarifaemeléssel nem lenne jobb a szolgáltatás színvonala, ráadásul nem a taxisofőrök, hanem a taxivállalatok vezetői járnának jól vele.

Ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazza a főpolgármester-helyettes tarifaemelésről szóló előterjesztését, továbbra sem lesz verseny a taxivállalatok között. A Liberálisok szerint a hatósági árat egyszer és mindenkorra törölni kell a taxirendeletből. Újra versenyhelyzetet kell teremteni, és megfelelő hatósági ellenőrzésekkel gondoskodni róla, hogy a fuvarosok betartsák a szabályokat.

Budapesten jól szabályozott módon, újra lehetőséget kell adni az Ubernek, és a közösségi fuvarszolgáltatások helyett a taxishiénákkal kell felvenni a harcot. Ezáltal a taxisok is kiszabadulhatnának Tarlós István és a taxis cégek fogságából, és a versenyhelyzetet kihasználva Uber-sofőrök is lehetnének.

Szabadai Viktor azt is elmondta: a magántulajdonban lévő autóktól túlzsúfolttá vált fővárosban jól szabályozott Uberre és minél szélesebb körben elterjesztett autómegosztásra lenne szükség, ezáltal Budapest levegője tisztább, az utak pedig kevésbé zsúfoltak lehetnének.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK