Belépek a Pártba
14 február
2018
HÍR
481 látogató

Szabadai Viktor tiltott pártfinanszírozás gyanúja miatt levelet írt az ÁSZ elnökének

A Magyar Liberális Párt az Állami Számvevőszékhez fordul Tarlós Istvánék propagandafüzete miatt, a Liberálisok szerint ugyanis a kiadvány esetében felmerül a tiltott pártfinanszírozás gyanúja – ezt Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának elnöke jelentette be még január 26-án. A Liberálisok szerint a propagandakiadványnak nem csak a tartalma, de az időzítése is problémás, a megjelentetését ugyanis semmi nem indokolta. A városvezetés nyilvánvalóan az országgyűlési választásokra időzítette a füzet megjelenését. A közpénzből finanszírozott propagandaanyag kizárólag a kormánypárt érdekeit szolgálja a parlamenti választás kampányában. A Liberálisok ezért arra szólították fel az ÁSZ-t, hogy az ellenzéki pártok vegzálása helyett inkább azzal foglalkozzon, hogy a Fővárosi Önkormányzat a budapesti adófizetők pénzéből finanszírozza a Fidesz kampányát.

Szabadai Viktor személyesen vitte el a levelet Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének. A levelet az alábbiakban tejes terjedelmében közöljük:

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Domokos László!

Budapest Főváros Önkormányzata január közepén 800 ezer háztartásba juttatott el egy olyan kiadványt, amelynek célja a budapestiek tájékoztatása helyett az országgyűlési kampány befolyásolása. A kiadvány elkészítése 23 millió forintba került, a levelek kiküldése pedig további több tízmillió forinttal terhelte a város költségvetését.

A füzet kiadása egyértelműen propagandacélokat szolgál, olyan eredményeket sorol, amelyeknek semmi aktualitása nincsen. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a hivatalos kampányidőszak előtt több tízmillió forintot fordítsanak közpénzből fideszes politikusok fényezésére. A kiadványban ráadásul szerepel az a Kocsis Máté is, aki a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltje lesz a budapesti 6. számú egyéni választókerületben. Az ő írása egy fideszes logóval ellátva akár a választási szórólapja is lehetne.

A Liberálisok szerint a kiadványra elkészítésére és kiküldésére költött több tízmillió forint nem más mint tiltott pártfinanszírozás. Arra kérjük az Állami Számvevőszék elnökét, hogy haladéktalanul kezdeményezzen vizsgálatot az ügyben, és akadályozza meg, hogy hasonló kiadványok kerüljenek kiadásra az elkövetkezendő időszakban. Nem engedhetjük meg, hogy a főváros pénzét fideszes pártkampányra költsék büntetlenül. Nem engedhetjük meg, hogy az önkormányzat pénzéből a kormánypárt kampányát finanszírozzák.

Üdvözlettel és köszönettel:

Szabadai Viktor

Magyar Liberális Párt

Budapesti választmányi elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK