Belépek a Pártba
03 november
2015
HÍR
459 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós nem a számok embere

Tarlós István felelős azért, hogy a busztenderen – melyről holnap tárgyal újra a közgyűlés – milliárdokat veszíthet a Főváros. Budapest vezetése 2013 óta kétszer söpörte félre a BKV megoldási javaslatait, pedig a cég előre látta, hogy a buszbeszerzés már halaszthatatlan és pénzügyi megoldásuk is lett volna.

A Liberálisok szerint a Főváros kényszerpályára került azzal, hogy nem időben kezdtek gondolkodni a rossz műszaki állapotú buszok cseréjéről, ennek okozója pedig nem mást, mint a főpolgármester és köre. A BKV megoldási javaslatait a Főváros vezetése sorra lesöpörte az asztalról, a BKV hitelfelvételét sem engedélyezték. Ennek következménye, hogy most – két év elteltével – a városvezetés egy minden eddiginél rosszabb konstrukciót akar elfogadtatni a közgyűléssel, amely legalább 10 milliárd forinttal többet vesz el az adófizetőktől, mint kellene.

Tarlós nem tanul saját hibáiból. A főpolgármester ugyanazt a pályát járja be a busztender esetében, mint a hármas metró szerelvényeivel. Mindkét esetben olcsóbb lett volna teljesen új járművek beszerzése, mint a felújítás, ill. a bérlés. Ám Tarlós úgy látszik nem a számok embere, rendre rosszul kalkulál. Márpedig a Főváros pazarló, felelőtlen gazdálkodásáért főpolgármesterként őt terheli a felelősség, így neki kell majd elszámolni azzal is, ha holnap a közgyűlés egy budapestiek számára súlyos anyagi veszteséget okozó döntést hoz.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK