Belépek a Pártba
13 október
2015
HÍR
472 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós már átadásról beszél, de még azt sem tudja mennyibe kerül

A Liberálisok szerint a felelőtlen, átgondolatlan költségvetési tervezés, valamint a kormány presztizsberuházásai miatt továbbra is veszélyben van a 3-as metró teljes infrastrukturális felújítása. Tarlós István már a metróvonal átadásának időpontjáról beszél a nyilvánoság előtt, miközben még azt sem tudja megmondani, mikor kezdődik a munka és mennyibe kerül majd.

Bár a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a napokban hozta nyilvánosságra, hogy 125 milliárdos uniós támogatásról szóló kormányhatározat áll kihirdetés előtt a 3-es metro infrastruktúrájának felújítására, egyelőre senki sem tudja, hogy mire lesz elég ez a pénz. Korábban maga a szaktárca is elismerte, hogy ,, a valós kiadások legkorábban a kivitelezési közbeszerzési eljárások eredményes lezárulta után lesznek megalapozottan felmérhetőek”. 

A tervezést végző FŐMTERV csak 2015 végére készül el a munkával. Kérdéses, mi lesz, ha a FŐMTERV terve jóval nagyobb összeggel kalkulál majd, mint az uniós 125 milliárd, honnan teremti majd elő a főváros a különbözetet: új adót vezet be, más projektekből von el pénzt, vagy a metrófelújítás egyes elemei maradnak ki? Márpedig annak valószínűsége, hogy nem lesz elég a 125 milliárd, minden nap folyamatosan nő, hiszen a metróvonal állapotáról folyamatosan látnak napvilágot újabb és újabb rémisztő információk.

A Liberálisok szerint Tarlós István nem képviselte a budapestiek érdekeit a kormánynál a metrófelújítással kapcsolatban, hiszen a főpolgármester egyetlen egyszer sem emelte fel szavát a Várkert Bazár sokszori átadása, a stadionok építése, a Vár kormányfői lakká alakítása ellen, holott nyilvánvaló, hogy a presztizsberuházásokra fordított milliárdokból ma már nem létezne 3-as metro probléma.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK