Belépek a Pártba
07 december
2015
HÍR
437 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós és Lázár gyávasága sokba kerülhet az adófizetőknek

Ha tovább halogatja Tarlós István a dugódíj bevezetését, annak árát nemcsak a fővárosiak, nemcsak az autósok, hanem valamennyi magyar állampolgár fizetni fogja.

A főpolgármester pénteken azt nyilatkozta, hogy a főváros nem kezdeményezi annak a törvénynek a módosítását, mely lehetővé tenné a dugódíj bevezetését. Erre azért van szükség, mert még 2011-ben elfogadott egy törvényt az Országgyűlés, amely tiltja a díj bevezetését. Éppen ezért ahhoz, hogy Budapest eleget tudjon tenni uniós kötelezettségének, először törvénymódosításra van szükség, csak azt követően jöhet a fővárosi rendeletalkotás, majd Brüsszel jóváhagyása és a díj gyakorlati bevezetése.

Kétségtelen, hogy a törvénymódosítás népszerűtlenséget hozna kezdeményezőjének, de ha ez nem történik meg, akkor Brüsszel visszakövetelheti a 4-es metró 180 milliárdos támogatási összegét. A dugódíj bevételével már a BKV is számolna forrásként, tehát ha nincs dugódíj, a BKV kieső bevételét is pótolni kell valahonnan.

A 4-es metró uniós támogatásának feltételéül vállalta a Főváros a dugódíj bevezetését. Budapest vezetése már kétszer kért határidő módosítást a bevezetéshez, így a végdátum most 2016 vége.

A dugódíj bevezetése a Főváros és a kormány újabb csatározásának színterévé vált. A felek egyelőre egymásra tologatják a felelősséget, de a Brüsszelben kialkudott határidő vészesen közeleg. Amennyiben pedig az idő és a türelem is elfogy, súlyos büntetés jöhet, amit nem Tarlós és nem Lázár, hanem az ország valamennyi adófizetője fizet majd meg.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK