Belépek a Pártba
08 június
2016
HÍR
512 látogató

Szabadai Viktor: Sarlatánok kezében Budapest épített öröksége?

A Liberálisok írásbeli kérdéssel fordulnak az Emberi Erőforrások Minisztériumához, mert egyelőre nem tudni, ki a felelős a Radetzky-laktanya bontásáért és azt sem tudni, mi lesz a megbontott épület sorsa.

Az elmúlt hetek botrányai rávilágítottak arra, hogy a fővárosban senki nincs, aki feladatának, kötelességének érezné Budapest épített örökségének megvédését a hatalmi érdekektől és a szakmaiatlanságtól. Először a budai karmelita kolostor értelmetlen átalakítása, majd a Radetzky-laktanya bontásának megkezdése világított rá arra, hogy  a fővárosi épített örökség veszélyben van. Míg a Budai Várnegyed esetében a kormányzati hatalmi érdek, addig a Radetzky-laktanya ügyében az üzleti érdek írta felül az örökségvédelmet. A Liberálisok szerint azonban mindkét esetben felmerül a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi Hivatal felelőssége, amely úgy látszik nem habozik, ha műemlékvédelmi épületek bontását, átéptését kell engedélyezni.

A Liberálisok felszólítják a szaktárca vezetését, hogy azonnali hatállyal intézkedjen a Radetzky-laktanya még megmaradt épületrészének állagmegóvásáról és adjon tájékoztatást arról, lehetséges-e még az épület helyreállítása. A Liberálisok kérik Balog Zoltánt, hogy vizsgáltassa ki, miként létezhetett egy védettség alatt álló épületre érvényes bontási engedély.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK