Belépek a Pártba
14 február
2020
HÍR
191 látogató

Szabadai Viktor nyílt levele Szijjártó Péternek

Tisztelt Szijjártó Péter!
Tisztelt Miniszter Úr!

A 2017-es magyarországi vizes vb immár második hónapja nemzetközi körözés alatt álló gazdasági vezetőjével kapcsolatban fordulok Önhöz, mint a verseny szervezőbizottságának tagjához.

A magyar adófizetők nevében szeretném megtudni, hogy mikor találkozott és egyeztetett utoljára Balogh Sándorral? Mikor és hogyan értesült róla, hogy törvénysértés és bűncselekmény gyanúja merült fel Baloghgal szemben? Mint a világverseny szervező bizottságának tagja, milyen utasításokat adott írásban vagy szóban a gazdasági vezetőnek? Folytattak-e rendszeresen vagy alkalmanként egyeztetéseket a vb szervezésével kapcsolatban? Felmerültek-e ezeken a megbeszéléseken a világverseny szervezésével kapcsolatos anyagi vagy egyéb törvényességi problémák?

A vizes vb-t az eredeti tervekhez képest több mint ötszörös áron bonyolították le, és még a verseny után is százmilliókkal drágult a projekt. Hogyan fordulhatott ez elő? Ki vállalja a felelősséget a nyomtalanul elpárolgó milliárdokért? Ki vagy kik bízták meg Balogh Sándort az állami sportesemény gazdasági vezetésével, és ki vállal felelősséget azokért a bűncselekményekért, amiért körözést adtak ki ellene? Mennyi kifizetetlen számla maradt a vizes vb megrendezése után? Mennyivel károsította meg Balogh a magyar adófizetőket pontosan?

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy közpénzek tízmilliárdjai felett egy köztörvényes bűnöző bábáskodott. Elvárjuk, hogy a szervező bizottság tagjai felelősséget vállaljanak közvetlen munkatársuk tetteiért, és teljes körű tájékoztatást adjanak a botrányos vb-rendezésért.

Budapest, 2020. február 14.

Tisztelettel:

Szabadai Viktor

Liberálisok budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK