Belépek a Pártba
03 szeptember
2018
HÍR
310 látogató

Szabadai Viktor nyílt levélben fordult a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökéhez a pünkösdfürdői védmű ügyében

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt – Liberálisok budapesti választmányi elnökének Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnökének részére írt, a pünkösdfürdői védmű kivitelezési díjának egymilliárdos emelkedésével kapcsolatos nyílt levele:

Tisztelt Elnök Úr!

Tisztelt Dr. Puskás Sándor!

 

A Fővárosi Közgyűlés 2018. augusztus 29-én arról döntött, hogy bruttó 1.065.530e Forinttal megemeli a pünkösdfürdői árvízvédelmi létesítmény megvalósítására szánt fedezet összegét. A tervezéssel és kivitelezéssel megbízott Swietelsky Építő Kft. augusztus 2-án kezdte meg a munkálatokat és mindössze 5 nappal rá, augusztus 7-re már elvégezte azokat a feltárási munkálatokat, amikre hivatkozva most több mint 1 milliárd forinttal megugrott a beruházás várható költsége. A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy alig pár nap alatt olyan problémába ütközik egy professzionális vállalkozó, ami akár másfélszeresére is növelheti a beruházás teljes költségét.

Liberálisok szerint a beruházás megrendelőjét és a vállalkozót is felelősség terheli emiatt. Az ajánlatkérő főváros ugyanis rossz információkat adott meg a közbeszerzés kiírásánál, a tervezéssel és építéssel megbízott szakcég pedig nem járt el kellő körültekintéssel, amikor elvállalta a munkát. Milyen szakemberek azok, akik a munka költségét ennyire rosszul becsülik meg? Milyen szakemberek azok, akik három nehezen kivehető, szemcsés, fekete-fehér fotóra hivatkozva akarják egymilliárd forinttal megemelni a beruházás fedezetét egy 5 ötnapos feltárást követően?

A budapesti lakók érdeke az, hogy az általuk befizetett adót tisztességesen költse el a városvezetés. Az az érdekünk, hogy tisztességes áron biztonságos megoldás szülessen a Duna áradása esetén. A közbeszerzés és az azt követő brutális drágulás után azonban felmerül a gyanú, hogy nem bántak felelősen az adófizetők pénzével. Vagy indokolatlanul sokat kér a vállalkozó a munkáért, vagy a megrendelő becsülte durván alul a beruházás költségét. Felmerül annak a gyanúja is, hogy a városvezetés szándékosan alacsony áron kötött szerződést a kivitelezővel, hogy az első adandó alkalommal a Fővárosi Közgyűléssel elfogadtassák a plusz egymilliárd forintos kivitelezési díjat. Arra kérem, mielőbb vizsgálja ki a pünkösdfürdői védművel kapcsolatos anomáliákat, és szükség esetén állítsa le a beruházást! Amennyiben nincs más lehetőség, írjanak ki új közbeszerzést a munkálatokra!

 

Tisztelettel: Szabadai Viktor

a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK