Belépek a Pártba
16 június
2016
HÍR
745 látogató

Szabadai Viktor: Meddig kell még várni a hídfelújításokra?

Ma a Szabadság híd lezárásával éppen azon a hídon szűnik meg a közlekedés, amely műszakilag a fővárosi hidak közül a legjobb állapotban van, s azokra a hidakra zúdul a forgalom, melyek már Tarlós szerint is kritikus állapotban vannak.

Tarlós István ún. fehér könyvében azt vetette elődje szemére, hogy csak a Margit- és Szabadság hidat sikerült felújítania. Most már egyértelműen látszik, hogy a kritikára éppen neki semmi alapja nem volt, hiszen Tarlós irányítása alatt egyetlenegy híd felújítása sem kezdődött még meg.

A főpolgármester maga állította azt 2011-ben, hogy ha a közeljövőben nem történik programszerű, teljes hídfelújítás a fővárosban, akkor hídlezárásokra kerülhet sor. Tarlós azt is maga mondta, hogy a legrosszabb állapotban lévő Petőfi híd szakértői véleménye már 2010-ben két éven belüli azonnali, teljes körű felújítást javasolt, és már ekkor sürgető volt a Lánchíd, az Árpád híd, valamint a Gubacsi- és Kvassay híd felújítása is. Szeneczey Balázs 2015-re ígérte a hídfelújítási munkálatok megkezdését 2012-ben.

Tarlós Istvánnak az ígéretekkel ellentétben 6 év sem volt elég ahhoz, hogy legalább egy híd esetében megkezdje a kritikus helyzet felszámolását. Most már neki kell választ adnia arra, hogy hol a fővárosiak közlekedés-biztonságát garantáló teljes hídfelújítási program és mikor kezdődik meg annak kivitelezése.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK