Belépek a Pártba
08 szeptember
2020
HÍR
486 látogató

Szabadai Viktor: Járványveszély az elővárosi közlekedésben

Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal intézkedjen az elővárosi vonat és HÉV-járatokon tapasztalható zsúfoltság mérséklése érdekében! Az iskolakezdéssel ugyanis olyan tumultus alakult ki több vonalon, amely járványügyi veszélyhelyzetet teremtett.

A kormánynak március óta bőven lehetett volna elég ideje rá, hogy felkészüljön a járvány újabb hullámára. Bőven lett volna arra is ideje, hogy a régóta várt HÉV-felújítást végrehajtsa. A veszély mérséklése érdekében kulcsfontosságú lenne, hogy a tömegközlekedésben, a közösségi közlekedésben sehol ne torlódjon fel a tömeg, és a járművek szellőztetése az egészségügyi előírásoknak megfelelő legyen. Ehhez képest szeptemberben több vonalon olyan zsúfoltak voltak a járművek, hogy az még járványhelyzet nélkül is biztonsági kockázatot jelentene. A nagykátai vonalon például vészfékkel kellett megállítani egy vonatot, mert egy 15 éves lány rosszul lett a zsúfoltságtól és nem kapott levegőt, de több utas is panaszt tett már a tarthatatlan körülmények miatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a MÁV a tanévkezdésre számos elővárosi járatot törölt, megritkította a menetrendet. Ezért a járműveken képtelenség a másfél méteres védőtávolságot betartani.

Soha annyi fertőzés nem történt Magyarországon, mint az elmúlt napokban. A kormány elhibázott közlekedéspolitikája pedig csak tovább ront a helyzeten. Felszólítjuk a kormányt, hogy azonnali hatállyal intézkedjen! Sűrítse a járatokat, a járműveken gondoskodjon a megfelelő szellőztetésről! A sokkal nagyobb fertőzésszámmal járó második hullám idején tegyék lehetővé, hogy az utasok meg tudják tartani a szükséges, másfél méteres távolságot egymástól!

Szabadai Viktor, Magyar Liberális Párt

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK