Belépek a Pártba
19 január
2016
HÍR
443 látogató

Szabadai Viktor: Ha kell, bíróságra megyünk a századvéges tanulmányért!

Továbbra sem tudjuk, mit tartalmaz az a tanulmány, melyet a Századvég Politikai Iskola Alapítvány készített 2013-ban a BKK-nak 20 nap alatt nettó 2,7 millió forintért. A BKK ugyanis nem tett eleget a Liberálisok közérdekű adatigénylésének és nem küldte meg a még december elején kért iratokat.

A Liberálisok már több ízben felhívták a figyelmet arra, hogy miközben a fővárosi tömegközlekedés finanszírozása okozza Budapest legnagyobb problémáját, addig a szakterület vezetői rendszeresen költik a pénzt indokolatlanul. Luxuskiadás volt a Liberálisok szerint egyebek mellett a BKK vezérkarának börzsönyi és balatonszemesi hétvégéje, de pazarlásnak tekinthető az is, hogy a hírek szerint minden eddiginél többen vesznek igénybe céges autót a munkába járáshoz.  A Liberálisok most közérdekű adatigénylést nyújtottak be a BKV-hoz és a BKK-hoz, hogy kiderüljön, kik azok, akik nem ülnek föl azokra a tömegközlekedési eszközökre, melyek állapotáért, az utazás minőségéért maguk is felelősek.

A Liberálisok szerették volna megtudni azt is, miért fizetett ki a BKK csaknem 3 millió forintot a buszok utasbarát fejlesztéséről írt tanulmányra a Századvégnek, ill. a tanulmányból mit hasznosított a közlekedési vállalat a gyakorlatban. Erre azonban a törvényes határidőn belül választ nem kapott a párt, ezért ha kell, a Liberálisok bíróságon érvényesítik adatigénylésüket.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK