Belépek a Pártba
21 április
2016
HÍR
625 látogató

Szabadai Viktor: Feljelentést teszünk műemlék rongálása miatt

A Magyar Liberális Párt büntető feljelentést tesz műemlékrongálás gyanújával ismeretlen tettes ellen az egykori karmelita kolostorban folyó építkezés miatt.

Reggel még csak gyanú volt, de délutánra már a Miniszterelnökség a vs.hu-nak adott hivatalos válaszában elismerte, hogy ,,protokoll funkciójú terasz kerül kialakításra” a műemlékvédelem alatt álló épületben. A karmelita kolostor épületének ezen részén soha nem volt terasz, vagy erkély, így a most folyó munka semmiképpen nem egy korabeli állapot helyreállítását, szolgálja.

A Liberálisok szerint bűncselekményt követ el az, aki műemléket, műemlékvédelem alatt álló épületet megrongál. Az örökségvédelmi törvényt is megsérti az, aki úgy bontja meg az épületet, hogy azzal nem az államegóvást, az értékmegőrzést szolgálja.

A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy azonnal hagyják abba a Vár és környezetének átalakítását, rongálását, történelmi múltunk meghamisítását. Ezeket semmilyen cél nem szentesíti, legfőképpen nem Orbán Viktor urizálása.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK