Belépek a Pártba
07 április
2016
HÍR
431 látogató

Szabadai Viktor: El-úszó VB

Seszták Miklós nagyot álmodott. A nemzeti fejlesztési miniszter, aki egyben a vizes vb szervezőbizottságának elnöke is, három olyan épületet jelölt meg a világverseny központi helyszínéül Budapesten, amelyek körül jelenleg semmi sincs rendben: az egyik mállik, a másik megközelíthetetlen lesz, a harmadik pedig még nincs is.

A vizes vb nyitóeseményének tervezett helyszíne – a Várkert Bazár -eddig több mint 20 milliárd forintjába került az adófizetőknek, amit folyamatosan növel az állandó javítgatások sokmilliós költsége. Orbán Viktor a kormányzat szimbólumaként emlegette azt az épületet, melynek faláról most is hullik a vakolat és az átadás után két évvel sincs vége a folyamatos toldás-foldásnak.

Seszták Miklós a szinkronúszó versenyek miatt a műjégpályát akarja átépíttetni abban a Városligetben, ahol a jogszerűtlenül és rosszhiszeműen megkezdett fakivágások miatt jelenleg is tiltakozó akció zajlik. A világbajnokság 3., központi helyszíne a Dagály lenne, melynek megközelítése a 3-a metro még mindig húzódó felújítása és a metrópótló buszok beszerzése körüli vita miatt aligha lesz megoldható. A Fidesz házon belüli marakodása Budapestet éppen a vb idejére közlekedési káoszba fogja vezetni.

A Liberálisok a fővárosiak, valamint a vizes vb zavartalan megrendezése érdekében kérik a kormányzati presztizsberuházások, többek között a Vár átalakításának azonnali leállítását és a felszabaduló források átcsoportosítását a 3-es metró felújítására. A párt elvárja, hogy a Budapest jelenét és jövőjét jelentősen meghatározó városépítészeti, városrendezési kérdésekben Tarlós István képviselje a fővárosiak érdekeit, szólaljon meg, ismertesse álláspontját ő is és Budapest főépítésze, Mártonffy Miklós is, akinek eddig szintén nem volt egyetlen szava sem a kormányzati építkezésekkel kapcsolatban.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK