Belépek a Pártba
25 október
2019
HÍR
12215 látogató

Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke benyújtja az új budapesti városvezetésnek is a taxis közlekedés átalakításáról szóló javaslatait. A politikus korábban számtalan alkalommal tett javaslatokat a taxis utasszállítás fejlesztésére és a hatósági árak eltörlésére a Tarlós István-féle városvezetésnek, ezeket azonban rendre figyelmen kívül hagyták.

Szabadai Viktor most azért terjeszti javaslatait a nemsokára megalakuló Fővárosi Közgyűlés elé is, mert Sermer Ádám, a Liberálisok volt főpolgármester-jelöltje visszalépésekor abban állapodott meg Karácsony Gergellyel, hogy „Polgári Budapest” című programjának több pontját beépítik az ellenzék közös jelöltjének programjába, aki főpolgármesterré választása esetén meg is valósítja azokat. A program egyik alappillére a Modern Budapest létrehozása, melynek részét képezi a közösségi szolgáltatások bővítése és fejlesztése.

A Liberálisok régóta harcolnak a közösségi fuvarszolgáltatások ellehetetlenítése ellen, az Uber szabályozott keretek közötti visszaállításáért és a taxis hiénák felszámolásáért. Miután a monopolhelyzetben lévő utazásszervezők a Bolt nevű közösségi szolgáltatás működését is megpróbálják ellehetetleníteni Budapesten, ismét aktuálissá vált a Liberálisok taxis közlekedéssel kapcsolatos javaslatcsomagja, amely a következőket tartalmazza:

1.     Szabad piac megteremtése: A hatályban lévő taxirendelet sem az utasok, sem a taxisok érdekeit nem szolgálja, kizárólag az utazásszervezők szűk csoportjának kedvez, akik a profit maximalizálása érdekében 100 százalékos kihasználtsággal működtetik taxis cégeiket. Így fordulhat elő, hogy bizonyos időszakokban lehetetlen taxit hívni.

2.     Hatósági árak eltörlése: A taxirendeletben megszabott hatósági árszabályozás ellehetetleníti a piacot, az államtól teszi függővé a monopolhelyzetben lévő taxis társadalom létét. A tisztességes versenyhelyzet fellendítené a piacot, ez pedig az utazóközönség és a taxisok érdekét is szolgálná. Az utasok több lehetőség közül választhatnának, a taxisok kiszabadulhatnának a taxis cégek fogságából, maguk alakíthatnák ki áraikat, és végre nem a hatósági ár, hanem a szolgáltatás minősége szabályozná az árfekvést.

3.     Szabályozott, átlátható piac megteremtése: A verseny megszüntetése láthatóan nem oldotta meg a taxis hiénák problémáját. Megfelelő hatósági ellenőrzésekkel és szigorúbb szabályozással kell gondoskodni arról, hogy a fuvarosok betartsák a szabályokat. A közösségi fuvarszolgáltatások helyett a taxis hiénákkal kell felvenni a harcot.

4.      Modern közösségi fuvarszolgáltatások bővítése: Budapesten jól szabályozott módon, újra lehetőséget kell adni az Ubernek és más közösségi szolgáltatásoknak. Az autómegosztó alkalmazások nem csak a piac fellendüléséhez, hanem a csökkentett autóforgalom által a tisztább levegőhöz is hozzájárulhatnának a magántulajdonban lévő autóktól túlzsúfolttá vált fővárosban.

Tisztességes versenyt a taxis piacon! 🚕 – Benyújtjuk a taxizásról szóló javaslatainkat a Karácsony-féle városvezetésnek. 🚖 Szabadai Viktor sajtótájékoztatója ⬇️

Közzétette: Liberálisok – 2019. október 25., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK