Belépek a Pártba
25 október
2019
HÍR
4610 látogató

Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke benyújtja az új budapesti városvezetésnek is a taxis közlekedés átalakításáról szóló javaslatait. A politikus korábban számtalan alkalommal tett javaslatokat a taxis utasszállítás fejlesztésére és a hatósági árak eltörlésére a Tarlós István-féle városvezetésnek, ezeket azonban rendre figyelmen kívül hagyták.

Szabadai Viktor most azért terjeszti javaslatait a nemsokára megalakuló Fővárosi Közgyűlés elé is, mert Sermer Ádám, a Liberálisok volt főpolgármester-jelöltje visszalépésekor abban állapodott meg Karácsony Gergellyel, hogy „Polgári Budapest” című programjának több pontját beépítik az ellenzék közös jelöltjének programjába, aki főpolgármesterré választása esetén meg is valósítja azokat. A program egyik alappillére a Modern Budapest létrehozása, melynek részét képezi a közösségi szolgáltatások bővítése és fejlesztése.

A Liberálisok régóta harcolnak a közösségi fuvarszolgáltatások ellehetetlenítése ellen, az Uber szabályozott keretek közötti visszaállításáért és a taxis hiénák felszámolásáért. Miután a monopolhelyzetben lévő utazásszervezők a Bolt nevű közösségi szolgáltatás működését is megpróbálják ellehetetleníteni Budapesten, ismét aktuálissá vált a Liberálisok taxis közlekedéssel kapcsolatos javaslatcsomagja, amely a következőket tartalmazza:

1.     Szabad piac megteremtése: A hatályban lévő taxirendelet sem az utasok, sem a taxisok érdekeit nem szolgálja, kizárólag az utazásszervezők szűk csoportjának kedvez, akik a profit maximalizálása érdekében 100 százalékos kihasználtsággal működtetik taxis cégeiket. Így fordulhat elő, hogy bizonyos időszakokban lehetetlen taxit hívni.

2.     Hatósági árak eltörlése: A taxirendeletben megszabott hatósági árszabályozás ellehetetleníti a piacot, az államtól teszi függővé a monopolhelyzetben lévő taxis társadalom létét. A tisztességes versenyhelyzet fellendítené a piacot, ez pedig az utazóközönség és a taxisok érdekét is szolgálná. Az utasok több lehetőség közül választhatnának, a taxisok kiszabadulhatnának a taxis cégek fogságából, maguk alakíthatnák ki áraikat, és végre nem a hatósági ár, hanem a szolgáltatás minősége szabályozná az árfekvést.

3.     Szabályozott, átlátható piac megteremtése: A verseny megszüntetése láthatóan nem oldotta meg a taxis hiénák problémáját. Megfelelő hatósági ellenőrzésekkel és szigorúbb szabályozással kell gondoskodni arról, hogy a fuvarosok betartsák a szabályokat. A közösségi fuvarszolgáltatások helyett a taxis hiénákkal kell felvenni a harcot.

4.      Modern közösségi fuvarszolgáltatások bővítése: Budapesten jól szabályozott módon, újra lehetőséget kell adni az Ubernek és más közösségi szolgáltatásoknak. Az autómegosztó alkalmazások nem csak a piac fellendüléséhez, hanem a csökkentett autóforgalom által a tisztább levegőhöz is hozzájárulhatnának a magántulajdonban lévő autóktól túlzsúfolttá vált fővárosban.

Tisztességes versenyt a taxis piacon! 🚕 – Benyújtjuk a taxizásról szóló javaslatainkat a Karácsony-féle városvezetésnek. 🚖 Szabadai Viktor sajtótájékoztatója ⬇️

Közzétette: Liberálisok – 2019. október 25., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK