Belépek a Pártba
28 január
2016
HÍR
538 látogató

Szabadai Viktor: Az agglomerációs közlekedés átadása hitelszerződéseket sért


Tarlós István elhallgatja, hogy milyen súlyos pénzügyi következményekkel jár, ha a főváros átadja az agglomerációs közlekedést az államnak. A Liberálisok szerint a kár sokmilliárdos lehet.

A fővárosnak két olyan hatályos pénzügyi kötelezettségvállalása is van, amelynek fedezete a tömegközlekedési struktúra, benne a HÉV is, melynek csak az eszközállománya jelenleg 70 milliárd forintot ér.

A főpolgármester 2015 októberében írt alá hitelszerződést az Európai Fejlesztési Bankkal a tömegközlekedés fejlesztésére 93 milliárd forint értékben. A hitel fedezete a BKV eszközállománya. A másik – a HÉV-et is érintő – hitelszerződést az EBRD-vel kötötte a főváros 16 milliárd forint értékben. A pénzből az elektronikus jegyrendszer kiépítésével bízta meg a Scheidt & Bachmann Hungary Kft-t a főváros. A már megkötött kivitelezési szerződés szerves rész 450 jegyolvasó készülék is a HÉV állomásokra és az EBRD-vel kötött hitelszerződés fedezete itt is a fővárosi eszközállomány.

A HÉV átadása az államnak tehát nem jelentene mást mindkét hitelszerződés esetében, mint hitelfedezet elvonást, ami a szerződések megszegésével együtt azok azonnali bedőlésével járna.

A Liberálisok szerint a pénzügyi kötelezettségvállalások miatt Tarlós Istvánnak nem az agglomerációs közlekedés átadásáról kell tárgyalnia a kormánnyal, hanem arról a pénzről, amely fedezete lenne a jelenlegi rendszer finanszírozásának, s mellyel a kormány tartozik Budapestnek. A Liberálisok szerint a főpolgármesternek ezt a pénzt akár peres úton is, de be kell hajtania az adóstól.

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK