Belépek a Pártba
26 január
2016
HÍR
645 látogató

Szabadai Viktor: A BKV vezérkarának magán kellene kezdenie a költségcsökkentést

A Liberálisok magyarázatot várnak arra, hogy a BKV vezérkara – amennyiben indokoltnak tartja a költségracionalizálást – miért nem magán kezdi annak gyakorlati végrehajtását.

Miközben a cég a 18 éves átlagéletkorú buszok csaknem 100 karbantartóját akarja elbocsátani a költségcsökkentés szükségességére hivatkozva, addig a BKV vezérkarában 52 embernek is meghaladja a 700 ezer forintot az alapilletménye, amelyhez még bónuszokat, prémiumot kapnak. A vezérigazgató 1,8 millió, három helyettese pedig 1,5 millió forintot visz haza havonta. Az utóbbi egy évben kétszer is töltött egy teljes hétvégét a vezérkar luxusszállodákban. A BKV 21 munkatársának biztosít a BKV céges autót, ennyien nem hajlandók a saját cégük szolgáltatását igénybe venni a munkába járáshoz.

A BKV buszainak átlagéletkora 18 év, átlagosan több mint 1,1 millió kilométert futottak. Ha a régi járművek karbantartási szükségletéhez hozzáadjuk azt a 75 új járművet, melyeket az M3 pótlására vásárol a főváros, akkor nehezen hihető, hogy a karbantartók csoportos elbocsátása indokolt.

A Liberálisok felszólítják a Főváros és a BKV vezetését, hogy egy újabb megfontolatlan döntés helyett kezdjenek el tervezni, számolni, és legalább egy év távlatában előre gondolkodni. A látszatspórolás helyett a főváros és a BKV vezetője, Tarlós és Dabóczi – amennyiben felelősen gondolkodnak – az utasbiztonságot és a BKV kiszámítható működését tartsa szem előtt!

Szabadai Viktor, a Budapesti Választmány elnöke

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK