Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 június
2018
HÍR
112 látogató

Szabadai Viktor: Tarlós István az ellenzék kilenc éves gáttervét adja el a sajátjaként

Tarlós István nyolc éve tétlen a Római-parti mobilgát ügyében. Nyolc éve lényegében semmit nem tett Budapest árvízvédelméért, egy olyan szakmailag nem megfelelő koncepció erőltetésén kívül, amely nem csak súlyos természetkárosítással járt volna, de valódi védelmet sem nyújtott volna az árvizekkel szemben. A Liberálisok örülnek annak, hogy a főpolgármester – ha nyolc év után is, de – megértette, hogy az eredetileg tervezett mobilgát rossz megoldás lett volna a Római-parton. Annak azonban kevésbé örülünk, hogy Tarlós a nyolc évnyi semmittevés után most egy olyan tervet próbál eladni a sajátjaként, ami a kételemű védelmi rendszerről szólt, és amit az MSZP-SZDSZ kilenc éve már beterjesztett a Fővárosi Közgyűlés elé. A javaslatot az akkori fővárosi vezetés el is fogadta, csak épp nem valósult meg belőle semmi.

A Liberálisok azt szeretnék tudni, hogy Tarlós István miért várt nyolc évet arra, hogy a szakmailag helytálló javaslatot újra megtegye? Miért nem látott neki korábban a terv megvalósításának, amellyel Budapest teljes árvízvédelmét biztosíthatta volna? Ha a főpolgármester most jónak tartja a koncepciót, ami nem csak olcsóbb, de környezetkárosítással sem jár, akkor korábban miért nem támogatta a javaslatot? Miért próbálja a kilenc éves szocialista-liberális javaslatot a sajátjaként eladni?

A Liberálisok szerint Tarlós István ezzel beismerte a kudarcát. Beismerte, hogy képtelen megoldani Budapest árvízvédelmét, képtelen gondoskodni a lakosság biztonságáról. Tarlós István bebizonyította, hogy alkalmatlan a főváros vezetésére. Budapestnek új vezetőre van szüksége, ehhez viszont egy olyan jelöltet kell állítani a Fidesszel szemben, aki mögé a teljes ellenzék fel tud sorakozni. Aki biztosíthatja végre a lakosság biztonságát és Budapest hosszú távú jövőjét.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke, aki Tarlós Istvánnal ellentétben egyszer már megszavazta az óbudaiak árvízvédelmét

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók