Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 április
2018
HÍR
245 látogató

Szabad taxikat, szabad piacot Budapestre! – A Liberálisok petíciója a hatósági árak ellen

Budapesten a fizetésekhez képest a harmadik legdrágább a taxis közlekedés az európai fővárosok között, miközben utasok százai hiába is próbálkoznak taxit találni maguknak. A fideszes városvezetés ennek ellenére április 25-én úgy döntött, hogy tovább emeli taxizás árát.

A 450 forintos alapdíj 700-ra emelkedik, a kilométerdíj 280 forintról 300-ra, a percenkénti várakozási díj pedig 70 forintról 75-re. Kezdeményezzük, hogy a budapesti utazó közönség érdekében a fővárosi közgyűlés törölje el a budapesti taxirendeletet és ezzel együtt a hatósági árakat is.

A Tarlós-féle taxirendelet miatt teljesen eltorzult a piac, nincs összefüggés a színvonal és a díjazás között. A fuvarszervezők a főpolgármesterrel mutyiznak az árak emelése érdekében. Az érvényben lévő szabályozás sem az utasoknak, sem a taxisoknak nem jó, kizárólag néhány, a piacot felosztó cég érdeke ennek a helyzetnek a fenntartása.

Ez elfogadhatatlan, ezen változtatni kell!
a)     Kezdeményezzük, hogy a rekordmagas hatósági ár helyett valódi árverseny legyen a szolgáltatók között. Töröljék el a hatósági árakat!

b)    Kezdeményezzük, hogy a főváros a közbringa rendszerhez hasonlóan támogassa a közösségi autómegosztást. (carsharing) Adókedvezménnyel támogassa főváros a közösségi autózást!

c)     Kezdeményezzük, hogy átlátható és egyértelmű adózási, engedélyezési és fogyasztóvédelmi szabályozás mellett újra elérhetővé váljon az Uber Budapesten.

d) sokkal összefogottabb és szigorúbb fellépést az utazóközönségnek és a taxistársadalomnak is mérhetetlen károkat okozó taxishiénák ellen

Ellenőrizhető, mindenki által minősíthető, biztonságos és megbízható személyszállítást a budapestieknek! 

A petíciót az alábbi linken lehet aláírni:

https://www.peticiok.com/szabad_taxikat_szabad_piacot_budapestre_-_peticio_a_taxis_hatosagi_arak_ellen

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók