Belépek a Pártba
19 július
2019
HÍR
545 látogató

Sunnyogás helyett valódi válaszokat követelünk a Nyugati téri felüljáró ügyében!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke közadat-igényléssel próbált utána járni annak, hogy a főváros miért akarja elbontani a budapesti forgalomban kulcsfontosságú szerepet betöltő Nyugati téri felüljárót. Tarlós István a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntését korábban azzal indokolta, hogy városesztétikai szempontból csúnya építményről van szó. A Liberálisok szerint azonban Budapest egyik legfontosabb kereszteződését csak azért elbontani, mert nem esztétikus, meglehetősen felelőtlen döntés. Szabadai Viktor ezért az Orbán Viktor és Tarlós István vezette tanácshoz fordult, hogy megtudja: készültek-e megfelelő hatástanulmányok, amelyek választ adnának az elbontás szükségességére, és arra, hogyan lehetne a pályaudvar környékén lévő nagy forgalmat korlátozni hosszú időre úgy, hogy a város ne bénuljon le.

Kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csak javaslattevő, kezdeményező és döntés-előkészítő funkciót tölt be, a döntéseket a kormány és a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. A Nyugati téri felüljáró elbontásáról szóló javaslatot azonban a tanács tette, így ennek a testületnek kellene rendelkeznie azokkal a dokumentumokkal is, melyek a felüljáró elbontását indokolják.

Szabadai Viktor szerint a Tarlós István vezette főváros és a testület sunnyog, másra akarják hárítani a felelősséget, ezért a Liberálisok politikusa azt követeli, adjanak valódi magyarázatot a felüljáró elbontására. Magyarázatot várunk arra is, hogy a Nyugati téri felüljárótól pár száz méterre lévő Ferdinánd hidat miért nem újította fel évek óta a főváros. Hogy lehetséges, hogy a szintén nagy forgalmat lebonyolító hídról omlik a vakolat, és hatalmas repedések, kiálló fémek éktelenkednek rajta? Követeljük, hogy a főváros gondoskodjon mind a Nyugati téri felüljáró, mind a Ferdinánd híd felújításáról, és ne essen neki teljesen megalapozatlanul Budapest egyik fő kereszteződésének sem! 

Miért akarják elbontani a Nyugati téri felüljárót? – Sunnyogás helyett valódi válaszokat követelünk!

Sunnyog a főváros a Nyugati téri felüljáró elbontása ügyében – Valódi választ követelünk Tarlós tanácsától! Miért akarják elbontani Budapest egyik legfontosabb kereszteződését? Szabadai Viktor sajtòtájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. július 19., péntek
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK