Belépek a Pártba
19 július
2019
HÍR
181 látogató

Sunnyogás helyett valódi válaszokat követelünk a Nyugati téri felüljáró ügyében!

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke közadat-igényléssel próbált utána járni annak, hogy a főváros miért akarja elbontani a budapesti forgalomban kulcsfontosságú szerepet betöltő Nyugati téri felüljárót. Tarlós István a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának döntését korábban azzal indokolta, hogy városesztétikai szempontból csúnya építményről van szó. A Liberálisok szerint azonban Budapest egyik legfontosabb kereszteződését csak azért elbontani, mert nem esztétikus, meglehetősen felelőtlen döntés. Szabadai Viktor ezért az Orbán Viktor és Tarlós István vezette tanácshoz fordult, hogy megtudja: készültek-e megfelelő hatástanulmányok, amelyek választ adnának az elbontás szükségességére, és arra, hogyan lehetne a pályaudvar környékén lévő nagy forgalmat korlátozni hosszú időre úgy, hogy a város ne bénuljon le.

Kérdésünkre azt a választ kaptuk, hogy a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csak javaslattevő, kezdeményező és döntés-előkészítő funkciót tölt be, a döntéseket a kormány és a Fővárosi Közgyűlés hozza meg. A Nyugati téri felüljáró elbontásáról szóló javaslatot azonban a tanács tette, így ennek a testületnek kellene rendelkeznie azokkal a dokumentumokkal is, melyek a felüljáró elbontását indokolják.

Szabadai Viktor szerint a Tarlós István vezette főváros és a testület sunnyog, másra akarják hárítani a felelősséget, ezért a Liberálisok politikusa azt követeli, adjanak valódi magyarázatot a felüljáró elbontására. Magyarázatot várunk arra is, hogy a Nyugati téri felüljárótól pár száz méterre lévő Ferdinánd hidat miért nem újította fel évek óta a főváros. Hogy lehetséges, hogy a szintén nagy forgalmat lebonyolító hídról omlik a vakolat, és hatalmas repedések, kiálló fémek éktelenkednek rajta? Követeljük, hogy a főváros gondoskodjon mind a Nyugati téri felüljáró, mind a Ferdinánd híd felújításáról, és ne essen neki teljesen megalapozatlanul Budapest egyik fő kereszteződésének sem! 

Miért akarják elbontani a Nyugati téri felüljárót? – Sunnyogás helyett valódi válaszokat követelünk!

Sunnyog a főváros a Nyugati téri felüljáró elbontása ügyében – Valódi választ követelünk Tarlós tanácsától! Miért akarják elbontani Budapest egyik legfontosabb kereszteződését? Szabadai Viktor sajtòtájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. július 19., péntek
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK