Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 október
2017
HÍR
233 látogató

Stadionok helyett iskolai sporttámogatást!

A Fidesz közpénzek milliárdjait ölte bele a sportba, mégis van olyan iskola, ahol létesítmény hiányában „elméleti tornaóra” folyik hetente egyszer. Az összegek elköltése teljesen ésszerűtlen és pazarló volt. Alapvetően jó és helyes, ha egy kormány figyel polgárai egészségmegőrzésére, boldogságára, stabilitására, életminőségére, és mindezek érdekében milliárdokat csoportosít át a sport finanszírozására. Azonban Orbán Viktor hobbijára több százmilliárdot költött a kormány az adófizetők pénzéből. A Puskás Ferenc Stadion várható költségeiből több mint negyed évig lehetne működtetni a komplett közoktatási rendszert, de a Szent Margit Kórház jelenleg nyilvántartott folyó kiadásait is több mint négy évtizeden át fedezné ez az összeg.  Egyetlen stadion árából tucatnyi iskola számára lehetne biztosítani világszínvonalú sportlétesítményeket, és közös használat esetén még több oktatási intézmény juthatna megfelelő sporttelephez.
A Liberálisok javaslatai a tarthatatlan helyzet megoldására a következőek:
1.) Újra benyújtjuk a NAT-módosító javaslatunkat, amely sportágválasztó féléveket biztosít az ötödik-hatodik évfolyamosoknak.
2.) Követeljük, hogy a TAO pénzek jelenlegi rendszerét szüntessék meg, az összegeket pedig csoportosítsák át iskolai sportberuházásokra.
3.) Építsenek tornatermeket, tanuszodákat, újítsanak fel korszerűtlen, veszélyessé vált létesítményeket.
4.) A tornatermeket tegyék elérhetővé hobbiklubok számára az oktatási időn kívül jelképes bérleti díj ellenében!

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók