Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

10 november
2017
HÍR
227 látogató

Stadionépítés helyett metrófejlesztést!

Egyedül a BKV-dolgozók emberfeletti erőfeszítéseinek köszönhető, hogy Budapest tömegközlekedése nem omlott össze a 3-as metró megkezdett felújítása után. A Liberálisok négy pontban foglalták össze, milyen hibákat és mulasztásokat követett el a fővárosi vezetés a metrófejlesztésekkel kapcsolatban.

  1. Annyiért újíttaták fel az elavult 3-as metró kocsikat, amennyiért újat is lehetett volna venni. Varsóban teljesen új, modern kocsikat vásároltak ugyannyi pénzből.
  2. Elmaradnak a szükséges fejlesztések, nem teszik akadálymentessé a megállókat. Ezért több állomást nem használhatnak majd a mozgássérültek és a babakocsival közlekedők.
  3. Elmarad a 3-as metróvonal rég óta várt meghosszabbítása Káposztásmegyer irányába. Emiatt az unió valószínűleg nem ad majd támogatást a felújításhoz.
  4. Az értelmetlen, 100 milliárdokat felemésztő stadion építések miatt nem jutott pénz a négyes metró vonalának kibővítésére.

A Liberálisok szerint a kormány és a fővárosi vezetés egyaránt felelős a felsorolt problémákért. A megoldásához pedig új főpolgármesterre és kormányváltásra lesz szükség. Négy pontban foglaltuk össze, hogy az új vezetés hogyan hozhatná helyre a hibákat:

  1. Az orosz metrószerződéseket újra kell tárgyalni.
  2. A 3-as metróvonalat meg kell hosszabbítani.
  3. A 4-as metróvonalat az eredeti tervek szerint kell befejezni.
  4. A szükséges budapesti közlekedésfejlesztésekről a budapesti vezetésnek, és nem a miniszterelnök közvetlen beosztottjának kell döntenie.
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók