Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

21 február
2018
HÍR
270 látogató

Soha többé ilyen parlamentet!

Ma van az Országgyűlés utolsó napja a választások előtt. A Magyar Liberális Párt reméli, hogy az áprilisi választások után lezárul egy olyan parlamenti időszak, amelyet az illiberalizmus és az önkény jellemzett. Reméljük, hogy április 8-a után egy megújult, demokratikus és szabad Országgyűlés állhat össze.

Az elmúlt nyolc évben szinte kizárólag fideszes érdekeket szolgált ki a parlament, ahelyett, hogy különböző véleményeket jelenített volna meg, és teret adott volna az érdemi, demokratikus vitának. Az ellenzéki képviselők minimális szerepet kaptak az Országgyűlés munkájában. A fideszes többség automatikus törvénygyárrá változtatta az Országgyűlést, ahol a képviselők a szavazás előtti pillanatokban kapták csak meg a regény hosszúságú törvényjavaslatokat. A Fidesz feles törvénnyé trükközte a kétharmados törvényeket, és bábfigurává változtatta a köztársasági elnököt is. A Fidesz-kormány alatt totálisan eljelentéktelenedett és kiüresedett a magyar Országgyűlés.

A Parlament az elmúlt nyolc évben nem ellenőrzött, csak kiszolgált. A kontroll szerepét a legcsekélyebb mértékben sem láthatta el az intézmény, mert a Fidesz az ellenzéki kezdeményezéseket minden alakalommal lesöpörte az asztalról, vagy egyszerűen gúnyt űzött a bizottságok munkájából. Így fordulhatott elő, hogy a nemzetbiztonsági bizottság képviselőjét felháborító módon nemzetbiztonsági kockázatnak minősítve bénították meg a kulcsfontosságú parlamenti testület szerepét. A Liberálisok az MSZP-vel és a Párbeszéddel együtt továbbra is azért dolgoznak, hogy április 8-a után egy demokratikus, az ellenzéket is érvényesülni hagyó Országgyűlés állhasson fel.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók