Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

26 február
2019
HÍR
271 látogató

Sermer Ádám vitára hívja Tarlós Istvánt

Tarlós István tegnapi interjújában kijelentette: bemegy a ringbe, azaz hajlandó vitába szállni ellenfeleivel. Főpolgármester-jelöltként örömmel élnék a lehetőséggel, ezért – bár az előző évek tapasztalatai azt mutatták, hogy Tarlós István nem nyitott a konstruktív párbeszédre, sőt valójában fél a vitától – szeretném egy nyilvános, élő vitára invitálni a főpolgármestert. Szeretném, ha Tarlós István egy szabályos, főpolgármesteri pozícióhoz méltó beszélgetésben állna a következő kérdéseim elé:

  • Miért van szüksége a fővárosnak 67 milliárd forintos hitelre az éves költségvetésben?
  • Tarlós István miért csak a felújított kórházakat látogatja meg? Miért nem néz körül azokban a lepusztult egészségügyi intézményekben is, ahol az ágyak tele vannak ágyi poloskával, ahol hónapokat kell várni egy zuhanyzó felújítására, vagy ahol napokig feküdt észrevétlenül egy hulla a mosdóban?
  • Miért nem vállalja legalább a politikai felelősséget Tarlós István az e-jegyrendszer kudarcáért, miután a főváros több mint 10 milliárd forintot költött a jegyrendszer bevezetésére, ennek azonban a mai napig nincs semmi kézzel fogható eredménye?
  • Tarlós miért asszisztált némán az oroszoknak kijátszott metrófelújításhoz? Miért nézte tétlenül, ahogy a kormány nyilvánvaló politikai célokból olyan cégnek adta a beruházást, amelyik légkondicionáló és teljes akadálymentesítés nélkül adott át technikailag elavult, rendszeren meghibásodó kocsikat a BKV-nak?
  • A múlt héten bejelentett fővárosi drogstratégia miért nélkülözi a szakmai alapokat? Miért egy rendőr-főkapitányt, és miért nem egy szakembert bíztak meg a drogproblémák feltárásáért felelős bizottság irányításával?

A főpolgármesternek számtalan lehetősége lett volna arra, hogy kikérje a budapestiek véleményét a lakosokat érintő kérdésekben, Tarlós azonban nem csak a vitától, de a fővárosi lakosok véleményétől is fél. Ezzel szemben én egy olyan fővárosban hiszek, ahol a budapestiek minden őket érintő kérdésben véleményt formálhatnak, és döntést hozhatnak. Egy olyan fővárosban hiszek, amelynek a vezetője nem a Fidesz helytartójaként uralkodik Budapest felett, hanem minden pártérdektől függetlenül képviseli a lakosokat, és egy olyan modern, XXI. századi, színes, sokszínű és innovatív Budapestért dolgozik, amit a fővárosiak megérdemelnek.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt 
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók