Belépek a Pártba
26 február
2019
HÍR
774 látogató

Sermer Ádám vitára hívja Tarlós Istvánt

Tarlós István tegnapi interjújában kijelentette: bemegy a ringbe, azaz hajlandó vitába szállni ellenfeleivel. Főpolgármester-jelöltként örömmel élnék a lehetőséggel, ezért – bár az előző évek tapasztalatai azt mutatták, hogy Tarlós István nem nyitott a konstruktív párbeszédre, sőt valójában fél a vitától – szeretném egy nyilvános, élő vitára invitálni a főpolgármestert. Szeretném, ha Tarlós István egy szabályos, főpolgármesteri pozícióhoz méltó beszélgetésben állna a következő kérdéseim elé:

  • Miért van szüksége a fővárosnak 67 milliárd forintos hitelre az éves költségvetésben?
  • Tarlós István miért csak a felújított kórházakat látogatja meg? Miért nem néz körül azokban a lepusztult egészségügyi intézményekben is, ahol az ágyak tele vannak ágyi poloskával, ahol hónapokat kell várni egy zuhanyzó felújítására, vagy ahol napokig feküdt észrevétlenül egy hulla a mosdóban?
  • Miért nem vállalja legalább a politikai felelősséget Tarlós István az e-jegyrendszer kudarcáért, miután a főváros több mint 10 milliárd forintot költött a jegyrendszer bevezetésére, ennek azonban a mai napig nincs semmi kézzel fogható eredménye?
  • Tarlós miért asszisztált némán az oroszoknak kijátszott metrófelújításhoz? Miért nézte tétlenül, ahogy a kormány nyilvánvaló politikai célokból olyan cégnek adta a beruházást, amelyik légkondicionáló és teljes akadálymentesítés nélkül adott át technikailag elavult, rendszeren meghibásodó kocsikat a BKV-nak?
  • A múlt héten bejelentett fővárosi drogstratégia miért nélkülözi a szakmai alapokat? Miért egy rendőr-főkapitányt, és miért nem egy szakembert bíztak meg a drogproblémák feltárásáért felelős bizottság irányításával?

A főpolgármesternek számtalan lehetősége lett volna arra, hogy kikérje a budapestiek véleményét a lakosokat érintő kérdésekben, Tarlós azonban nem csak a vitától, de a fővárosi lakosok véleményétől is fél. Ezzel szemben én egy olyan fővárosban hiszek, ahol a budapestiek minden őket érintő kérdésben véleményt formálhatnak, és döntést hozhatnak. Egy olyan fővárosban hiszek, amelynek a vezetője nem a Fidesz helytartójaként uralkodik Budapest felett, hanem minden pártérdektől függetlenül képviseli a lakosokat, és egy olyan modern, XXI. századi, színes, sokszínű és innovatív Budapestért dolgozik, amit a fővárosiak megérdemelnek.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt 
Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK