Belépek a Pártba
22 augusztus
2019
HÍR
735 látogató

Sermer Ádám visszalép Karácsony Gergely javára

A Magyar Liberális Párt is Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson, miután Sermer Ádám visszalép a közös ellenzéki jelölt javára. A döntés azután született meg, hogy a két politikus érték-, és programalapú megállapodást kötött egymással. A megállapodás részét képezi továbbá, hogy Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke visszalép az V. kerület közös ellenzéki polgármester-jelöltjének, Tüttő Katának a javára, a Belváros 3. számú egyéni választókerületében pedig az ellenzék közös képviselő-jelöltjeként indul az önkormányzati választáson. A megállapodással – melyet több hónapos tárgyalássorozat előzött meg – teljessé vált az ellenzéki összefogás az V. kerületben is, ezáltal pedig végre valódi esély nyílt a Fidesz leváltására.

A megegyezés szerint Karácsony Gergely vállalta, hogy a kampány során és győzelme esetén is képviselni fogja a szabadságelvű választókat, Sermer Ádám “Polgári Budapest” elnevezésű programjának megvalósulásáért pedig az önkormányzati választásokat követően is együtt fog működni a Liberálisokkal.

A Magyar Liberális Párt célja, hogy Budapesten leváltsuk a Fideszt és vele együtt Orbán Viktor helytartóját, Tarlós Istvánt. A széles körű együttműködésnek köszönhetően Karácsony Gergelynek és a közös ellenzéki jelölteknek valódi esélye nyílt a győzelemre. Az a célunk, hogy visszaállítsuk Budapest önállóságát és függetlenségét, és együtt építsük tovább Magyarország szabad és európai fővárosát.

Karácsony Gergely, Sermer Ádám, Gy. Németh Erzsébet és Molnár Zsolt bejelentését élőben közvetítettük a Facebookon:

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, elnökségi tagja és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti választmányának elnöke a fővárosi önkormányzati választásokat érintő bejelentést tesznek.

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 22., csütörtök

Tüttő Kata és az V. kerület egyéni képviselő-jelöltjeinek közös sajtótájékoztatóját az alábbi linken közvetítettük:

Tüttő Kata V. kerületi polgármester-jelölt "Ellenzéki összefogás az V. kerületben" címmel tart sajtótájékoztatót, amelyen Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke is részt vesz.

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK