Belépek a Pártba
22 augusztus
2019
HÍR
320 látogató

Sermer Ádám visszalép Karácsony Gergely javára

A Magyar Liberális Párt is Karácsony Gergelyt támogatja a főpolgármester-választáson, miután Sermer Ádám visszalép a közös ellenzéki jelölt javára. A döntés azután született meg, hogy a két politikus érték-, és programalapú megállapodást kötött egymással. A megállapodás részét képezi továbbá, hogy Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti elnöke visszalép az V. kerület közös ellenzéki polgármester-jelöltjének, Tüttő Katának a javára, a Belváros 3. számú egyéni választókerületében pedig az ellenzék közös képviselő-jelöltjeként indul az önkormányzati választáson. A megállapodással – melyet több hónapos tárgyalássorozat előzött meg – teljessé vált az ellenzéki összefogás az V. kerületben is, ezáltal pedig végre valódi esély nyílt a Fidesz leváltására.

A megegyezés szerint Karácsony Gergely vállalta, hogy a kampány során és győzelme esetén is képviselni fogja a szabadságelvű választókat, Sermer Ádám “Polgári Budapest” elnevezésű programjának megvalósulásáért pedig az önkormányzati választásokat követően is együtt fog működni a Liberálisokkal.

A Magyar Liberális Párt célja, hogy Budapesten leváltsuk a Fideszt és vele együtt Orbán Viktor helytartóját, Tarlós Istvánt. A széles körű együttműködésnek köszönhetően Karácsony Gergelynek és a közös ellenzéki jelölteknek valódi esélye nyílt a győzelemre. Az a célunk, hogy visszaállítsuk Budapest önállóságát és függetlenségét, és együtt építsük tovább Magyarország szabad és európai fővárosát.

Karácsony Gergely, Sermer Ádám, Gy. Németh Erzsébet és Molnár Zsolt bejelentését élőben közvetítettük a Facebookon:

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje, Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője, elnökségi tagja és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti választmányának elnöke a fővárosi önkormányzati választásokat érintő bejelentést tesznek.

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 22., csütörtök

Tüttő Kata és az V. kerület egyéni képviselő-jelöltjeinek közös sajtótájékoztatóját az alábbi linken közvetítettük:

Tüttő Kata V. kerületi polgármester-jelölt "Ellenzéki összefogás az V. kerületben" címmel tart sajtótájékoztatót, amelyen Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke is részt vesz.

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 22., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK