Belépek a Pártba
20 október
2015
HÍR
491 látogató

Sermer Ádám: Teljesen tévesen, saját érdekének megfelelően értelmezi a XIII. kerület az ombudsmani jelentést

A Magyar Liberális Párt szerint sajnálatos, hogy a kerületi önkormányzat nem érti, vagy nem akarja érteni az ombudsmani jelentést a tűcsereprogramról.

A kerületi önkormányzat súlyosan téved, amikor kizárólag jogi, egy bérleti szerződésről szóló jelentésként kezeli az ombudsmani megállapításokat. Az önkormányzatnak semmi oka a megnyugvásra és az örömre, sőt, ahogy arra az ombudsman is rávilágít, az önkormányzat a tűcsere program megszüntetésével rontott a szenvedélybetegek és a járványügyi prevenciós feladatok ellátásának minőségén. Az ombudsman külön felszólította a polgármestert arra, hogy vizsgálja meg, miként lehet a tűcsereprogramot más szolgáltatással pótolni, de ezt az önkormányzat sértődötten diszkriminatív lépésnek tekinti.

Felhívjuk az önkormányzat figyelmét, hogy Romániában és Görögországban, ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött. Az ukrán példa még erősebb: a lakosság egy százaléka lett HIV fertőzött a tűcsere leállítása után.

A Liberálisok felszólítják a XIII. kerület vezetését, hogy ne söpörje szőnyeg alá a problémát. Ahogy Kocsis Mátétól, úgy Tóth József polgármestertől is elvárjuk, hogy a megszüntetett tűcsere program helyett azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

Sermer Ádám, az MLP ifjúsági tagozatának vezetője

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK