Belépek a Pártba
12 február
2019
HÍR
367 látogató

Sermer Ádám: Tarlós István az Orbán-kormány bűntársa az MTA szétverésében

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják, hogy az Orbán-kormány az ellenzéki pártok, civil szervezetek, a független színházak és a CEU után most a kutatóintézetek ellehetetlenítésére, a budapesti tudományos élet szétverésére készül, Budapest első embere pedig néma cinkostársként asszisztál mindehhez. Ha Tarlós István főpolgármester valóban a budapestiek érdekét képviselné, most azért küzdene, hogy a kormány ne darálhassa be az MTA budapesti kutatóhálózatát, a főpolgármester ingerküszöbét azonban láthatóan a tudományos akadémia ügye sem érte el.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt az MTA-ért kiálló mai demonstráció előtt arra kérte a főpolgármestert, hogy tegye világossá, mi az álláspontja a tudományos akadémia megszállásával kapcsolatban. Mit gondol a tudományos élet korlátozásáról, a kutatók megalázásáról? Mit gondol arról, hogy több száz Budapesten dolgozó akadémikus jövője került veszélybe a magyar kormány önkényes ámokfutása miatt? – tette fel kérdéseit a főpolgármester-jelölt, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy Budapest első embere a CEU után most a magyar tudósok elüldözését is tétlenül készül végignézni.

A Liberálisok Tarlós Istvánnal ellentétben kiállnak az akadémikusok, a kutatók és a tanárok, az oktatás és a tudományos élet szabadsága mellett, ezért az Akadémiai Dolgozók Fórumának mai demonstrációján Sermer Ádám, Bősz Anett országgyűlési képviselő és a Magyar Liberális Párt aktivistái is részt vesznek. El a kezekkel az MTA-tól!

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

Pártállami időket idéz az MTA szétverése – Tarlós István az Orbán-kormány bűntársa – Sermer Ádám sajtótájékoztatója a Magyar Tudományos Akadémia védelmében:

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الثلاثاء، ١٢ فبراير ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK