Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

31 január
2019
HÍR
129 látogató

Sermer Ádám: Tarlós évi 40 millióért kért tanácsot az e-jegyrendszerrel kapcsolatban

Tarlós István évi 40 millió forintért kapott tanácsokat az e-jegyrendszer ügyében – derítette ki Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a Főpolgármesteri Hivataltól kikért dokumentumokból. Bár Tarlós és helyettesei korábban azt állították, hogy nem tudtak az e-jegyrendszer botrányról, a főpolgármester négy főtanácsadót is megbízott azzal, hogy felügyelje és segítse az elektronikus jegyrendszer beruházását:

  1. Dorner Lajost, aki közlekedésügyi főtanácsadóként havi 600 ezer forintért ad tanácsot Tarlósnak és helyettesének. Munkaköri leírása alapján felelős a BKK közlekedési beruházásainak nyomon követéséért, különös tekintettel az elektronikus e-jegyrendszerre. Az ő feladata, hogy Tarlós tanácsadójaként folyamatosan kapcsolatot tartson a BKK-val és a BKV-val és megfigyelőként részt vegyen a BKK és BKV igazgatói ülésein.
  2.  Szegvári Pétert, aki főállású tanácsadóként 1.000.000 millió forintot vesz fel havonta azért, hogy közreműködjön a fővárosi fejlesztések előkészítésében, kidolgozásában és megvalósításában. Szegvárinak – aki nem mellesleg a BKK igazgatóságának elnöke, egyben Tarlós legjobban fizetett tanácsadója – az lenne a feladata, hogy a BKK fejlesztésével és korszerűsítésével kapcsolatban írásos javaslatokat adjon Tarlósnak. Sermer Ádám ki fogja kérni ezeket az írásos javaslatokat.
  3. Szabadvári Péter Ottónét, aki szintén főtanácsadói minőségben “véleményezi és felülvizsgálja a BKK Zrt. Főpolgármesteri Irodához érkező szerződéseit, jogi tartalmú iratait”, havi 850.000 forintért. Ő biztosan látta azokat a dokumentumokat, amik alapján látni lehetett, hogy az e-jegyrendszer be fog dőlni.
  4.  Szemenyei Lászlót, aki szintén 850.000 forintot kap havonta azért, hogy pénzügyi kontrollt gyakoroljon a BKK és BKV felett. Az ő feladata lett volna, hogy tanácsadóként a közösségi közlekedés hatékony gazdálkodását felügyelje, biztosítsa, és a közösségi közlekedés költségeit érdemben csökkentse. Nem kétséges, hogy az e-jegyrendszer bedőlésével Szemenyei László is súlyos kudarcot vallott.

A kikért adatokból látható, hogy Tarlós Istvánnak tudnia kellett az e-jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról, hiszen az ötéves ciklus alatt közel 200 millió forintot költött el a főváros négy főtanácsadóra, akiknek kötelességük lett volna tájékoztatni a főpolgármestert. Sermer Ádám szerint a kikért munkaszerződések annak a bizonyítékai, hogy vagy Tarlós tanácsadói nem végezték el a munkájukat, vagy a főpolgármester hagyta figyelmen kívül a tanácsadóit. Mindkettő azt mutatja, hogy Tarlós alkalmatlan Budapest vezetésére. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért arra kéri a főpolgármestert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen tanácsokat kapott a négy tanácsadójától az e-jegyrendszerrel kapcsolatban! Tarlós István és a tanácsadói is vállaljanak felelősséget a budapestiek megkárosításáért, az e-jegyrendszer bedőléséért!

Sermer Ádám témában tartott sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon!:

Tarlós évi 40 millió forintért kapott tanácsokat az e-jegyrendszer ügyében – derítette ki Sermer Ádám a Főpolgármesteri Hivataltól kikért dokumentumokból. A kikért adatokból látható, hogy Tarlósnak tudnia kellett az e-jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról, hiszen az ötéves ciklus alatt közel 200 milliót költött el erre. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje arra kéri a főpolgármestert, hogy haladéktalanul hozza nyilvánosságra, milyen tanácsokat kapott a négy tanácsadójától! Tarlós és a tanácsadói vállaljanak felelősséget a budapestiek megkárosításáért, az e-jegyrendszer bedőléséért! Sermer Ádám sajtótájékoztatója:

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 31., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók