Belépek a Pártba
08 június
2018
HÍR
509 látogató

Sermer Ádám: súlyos hiba a drogfogyasztás további kriminalizálása

A Liberálisok szerint érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a kormány miért akarja tovább szigorítani a magyar drogtörvényt, ami amúgy is az egyik legszigorúbb Európában. A büntetésen alapuló drogstratégia minden statisztikai adat szerint kudarcot vallott. Ennek ellenére a kormány tovább büntetné azokat az egyszerű fogyasztókat, akik másokat nem veszélyeztetve fogyasztanak drogot.

A július 1-én hatályba lépő új Büntetőeljárási törvény (Be.) rendelkezései szerint a jövőben a fogyasztáson ért elkövetőkkel fizettetnék meg a bűnügyi eljárás költségeit. Ez akár százezres tétel is lehet, amit a sokszor nehéz anyagi helyzetben lévő fogyasztók képtelenek lesznek megfizetni. Ez újabb feladatokat és költségeket ró majd a hatóságokra és tovább rontja majd a fogyasztók kilátásait. Ráadásul az új Be. alapján a rendőrség mérlegelési jogkörét is megszüntetik, a továbbiakban így már csak ügyész adhat engedélyt a gyanúsítottak számára, hogy a jogi procedúra helyett az elterelést válasszák.

A Liberálisok évek óta harcolnak azért, hogy a dohányzásnál és alkoholfogyasztásnál nem nagyobb kockázattal járó kannabiszfogyasztást dekriminalizálják és legalizálják, így ugyanis jelentősen csökkenteni lehetne a drogfogyasztás kockázatát.

Miután az Orbán-kormány drogstratégiája megbukott, és a hatóságok szemmel láthatóan nem tudják megakadályozni a fogyasztást, a biztonságosabb fogyasztás felé kellene terelni az embereket, és az igazán veszélyes és ártalmas drogokat elválasztani a könnyűdrogoktól. A Liberálisok ezért arra kérik a kormányt, hogy módosítsa büntetőeljárási törvényt, és ne terhelje a fogyasztókra az eljárás költségét. Arra kérjük a kormányt, hogy tegyen lépéseket a kannabisz legalizálása érdekében! Ez Magyarország érdeke.

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK