Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 június
2018
HÍR
131 látogató

Sermer Ádám: súlyos hiba a drogfogyasztás további kriminalizálása

A Liberálisok szerint érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy a kormány miért akarja tovább szigorítani a magyar drogtörvényt, ami amúgy is az egyik legszigorúbb Európában. A büntetésen alapuló drogstratégia minden statisztikai adat szerint kudarcot vallott. Ennek ellenére a kormány tovább büntetné azokat az egyszerű fogyasztókat, akik másokat nem veszélyeztetve fogyasztanak drogot.

A július 1-én hatályba lépő új Büntetőeljárási törvény (Be.) rendelkezései szerint a jövőben a fogyasztáson ért elkövetőkkel fizettetnék meg a bűnügyi eljárás költségeit. Ez akár százezres tétel is lehet, amit a sokszor nehéz anyagi helyzetben lévő fogyasztók képtelenek lesznek megfizetni. Ez újabb feladatokat és költségeket ró majd a hatóságokra és tovább rontja majd a fogyasztók kilátásait. Ráadásul az új Be. alapján a rendőrség mérlegelési jogkörét is megszüntetik, a továbbiakban így már csak ügyész adhat engedélyt a gyanúsítottak számára, hogy a jogi procedúra helyett az elterelést válasszák.

A Liberálisok évek óta harcolnak azért, hogy a dohányzásnál és alkoholfogyasztásnál nem nagyobb kockázattal járó kannabiszfogyasztást dekriminalizálják és legalizálják, így ugyanis jelentősen csökkenteni lehetne a drogfogyasztás kockázatát.

Miután az Orbán-kormány drogstratégiája megbukott, és a hatóságok szemmel láthatóan nem tudják megakadályozni a fogyasztást, a biztonságosabb fogyasztás felé kellene terelni az embereket, és az igazán veszélyes és ártalmas drogokat elválasztani a könnyűdrogoktól. A Liberálisok ezért arra kérik a kormányt, hogy módosítsa büntetőeljárási törvényt, és ne terhelje a fogyasztókra az eljárás költségét. Arra kérjük a kormányt, hogy tegyen lépéseket a kannabisz legalizálása érdekében! Ez Magyarország érdeke.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók