Belépek a Pártba
08 november
2018
HÍR
298 látogató

Sermer Ádám: Puzsér Róbert felszólalása csak olaj a tűzre a CEU ügyében

Puzsér Róbert ahelyett, hogy kiállt volna a CEU és a magyar oktatás szabadsága mellett, belerúgott a földön fekvőbe a Lehet Más a Politika tegnapi tüntetésén. Az LMP-s polgármester-jelölt alkalmatlan arra, hogy a szabad és sokszínű Budapest vezetője legyen, és erről saját nyilatkozatával tett tanúbizonyságot. Alkalmatlan ember a város vezetésére, aki nem kedveli „a CEU tevékenységének jelentős részét”. És alkalmatlan az, aki szerint a korábbi kormányokat terheli a felelősség azért, amit immár nyolc éve a Fidesz művel Magyarországon. Ugyanis nem a korábbi kormányok, hanem a Fidesz volt az, amely lerombolta a demokráciát és a piacgazdaságot.

Puzsér téved, ha azt hiszi, a liberálisok felelősek azért, hogy ma a magyar társadalom „Kádár-nosztalgiába és Putyin-kultuszba temetkezik”. Puzsér alkalmatlan a XXI. századi és szabad Budapest vezetésére, ha a gender-ideológiát „tévesnek” és „veszélyesnek” ítéli. A genderelmélet éppen a nemek közötti egyenlőtlenség okát és eredetét, és az abból adódó konfliktusokat kutatja. Ez pedig semmiféle veszélyt nem jelent Budapestre és az országra nézve sem.

Puzsér azt állítja, a kormány átlépett egy határt, én viszont úgy látom, az LMP főpolgármester-jelöltjével teszi mindezt a Fidesz. Aki szerint veszélyes a CEU, és tévedés, ami az intézményben történik, annak semmi keresnivalója sincs a főváros élén. Budapesten többségében vannak a szabad, demokratikus és liberális választók, akik támogatják a CEU-t és az abban folyó oktatást is. Arra kérem Ungár Péter jelöltjét, ne öntsön több olajat a tűzre! Ha nem tudja tisztességesen megvédeni a CEU-t, legközelebb inkább hallgasson! Mert a CEU elüldözésére semmiféle mentség nincs, ahogy arra sem, amit az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben művelt.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt

Amikor az oktatás szabadságáért küzdünk, akkor az intézményi autonómia számít kizárólag, sem Orbán Viktor sem Puzsér Róbert véleménye nem lehet szempont.#budapest #budapestipolgar #sermeradam #ceu #aCEUvalvagyok

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 8., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK