Belépek a Pártba
08 november
2018
HÍR
224 látogató

Sermer Ádám: Puzsér Róbert felszólalása csak olaj a tűzre a CEU ügyében

Puzsér Róbert ahelyett, hogy kiállt volna a CEU és a magyar oktatás szabadsága mellett, belerúgott a földön fekvőbe a Lehet Más a Politika tegnapi tüntetésén. Az LMP-s polgármester-jelölt alkalmatlan arra, hogy a szabad és sokszínű Budapest vezetője legyen, és erről saját nyilatkozatával tett tanúbizonyságot. Alkalmatlan ember a város vezetésére, aki nem kedveli „a CEU tevékenységének jelentős részét”. És alkalmatlan az, aki szerint a korábbi kormányokat terheli a felelősség azért, amit immár nyolc éve a Fidesz művel Magyarországon. Ugyanis nem a korábbi kormányok, hanem a Fidesz volt az, amely lerombolta a demokráciát és a piacgazdaságot.

Puzsér téved, ha azt hiszi, a liberálisok felelősek azért, hogy ma a magyar társadalom „Kádár-nosztalgiába és Putyin-kultuszba temetkezik”. Puzsér alkalmatlan a XXI. századi és szabad Budapest vezetésére, ha a gender-ideológiát „tévesnek” és „veszélyesnek” ítéli. A genderelmélet éppen a nemek közötti egyenlőtlenség okát és eredetét, és az abból adódó konfliktusokat kutatja. Ez pedig semmiféle veszélyt nem jelent Budapestre és az országra nézve sem.

Puzsér azt állítja, a kormány átlépett egy határt, én viszont úgy látom, az LMP főpolgármester-jelöltjével teszi mindezt a Fidesz. Aki szerint veszélyes a CEU, és tévedés, ami az intézményben történik, annak semmi keresnivalója sincs a főváros élén. Budapesten többségében vannak a szabad, demokratikus és liberális választók, akik támogatják a CEU-t és az abban folyó oktatást is. Arra kérem Ungár Péter jelöltjét, ne öntsön több olajat a tűzre! Ha nem tudja tisztességesen megvédeni a CEU-t, legközelebb inkább hallgasson! Mert a CEU elüldözésére semmiféle mentség nincs, ahogy arra sem, amit az Orbán-kormány az elmúlt nyolc évben művelt.

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt

Amikor az oktatás szabadságáért küzdünk, akkor az intézményi autonómia számít kizárólag, sem Orbán Viktor sem Puzsér Róbert véleménye nem lehet szempont.#budapest #budapestipolgar #sermeradam #ceu #aCEUvalvagyok

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 8., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK