Belépek a Pártba
04 szeptember
2019
HÍR
663 látogató

Sermer Ádám petíciót indított az antiszemita Kornis Gyula szobrának eltávolításáért

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője petíciót indított a Vácon felállított Kornis Gyula-szobor mielőbbi eltávolítása érdekében. A petíció szövege szerint tűrhetetlen, hogy a kormány annak a nyíltan antiszemita politikusnak az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett. Aki a holokauszt borzalmait készítette elő, és a későbbi mészárlásokat elfogadhatóvá tette a többségi társadalom számára.

“Felháborító, hogy Vác önkormányzata egy olyan embernek állít szobrot, aki a magyar értelmiséget “hungarizálni” akarta az általa vélt “eljudaizálódás” ellen, és elfogadhatatlan, hogy Rétvári Bence fideszes államtitkár jelenlétével és dicsérő szavaival a kormány mindehhez lelkesen asszisztál!” – fogalmaz Sermer Ádám a petícióban.

A Liberálisok ügyvivője aláírásgyűjtésében az ellen is tiltakozik, hogy a kormány rendre a Horthy-korszakot élteti, és ezzel ártatlan magyar áldozatok százezreinek az emlékét gyalázza meg. „Követeljük, hogy a váci önkormányzat haladéktalanul gondoskodjon a köztéren felállított szobor eltávolításáról!” – írja Sermer Ádám, hozzátéve: a Fidesz-kormány Orbán Viktor vezérletével súlyosan antiszemita, minden 21. századi demokrata számára vállalhatatlan eszméket éltet, amikor a Horthy-korszak rehabilitációján dolgozik.

A petícióhoz az alábbi linken lehet csatlakozni:

https://www.peticiok.com/koveteljuk_az_antiszemita_kornis_gyula_szobranak_eltavolitasat?fbclid=IwAR2cUD4SeL2MVFUyTULL2v-iDZ9iW9xho0g7APaDD4sgRUadkhiEsMGZpSs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK