Belépek a Pártba
04 szeptember
2019
HÍR
258 látogató

Sermer Ádám petíciót indított az antiszemita Kornis Gyula szobrának eltávolításáért

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője petíciót indított a Vácon felállított Kornis Gyula-szobor mielőbbi eltávolítása érdekében. A petíció szövege szerint tűrhetetlen, hogy a kormány annak a nyíltan antiszemita politikusnak az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett. Aki a holokauszt borzalmait készítette elő, és a későbbi mészárlásokat elfogadhatóvá tette a többségi társadalom számára.

“Felháborító, hogy Vác önkormányzata egy olyan embernek állít szobrot, aki a magyar értelmiséget “hungarizálni” akarta az általa vélt “eljudaizálódás” ellen, és elfogadhatatlan, hogy Rétvári Bence fideszes államtitkár jelenlétével és dicsérő szavaival a kormány mindehhez lelkesen asszisztál!” – fogalmaz Sermer Ádám a petícióban.

A Liberálisok ügyvivője aláírásgyűjtésében az ellen is tiltakozik, hogy a kormány rendre a Horthy-korszakot élteti, és ezzel ártatlan magyar áldozatok százezreinek az emlékét gyalázza meg. „Követeljük, hogy a váci önkormányzat haladéktalanul gondoskodjon a köztéren felállított szobor eltávolításáról!” – írja Sermer Ádám, hozzátéve: a Fidesz-kormány Orbán Viktor vezérletével súlyosan antiszemita, minden 21. századi demokrata számára vállalhatatlan eszméket éltet, amikor a Horthy-korszak rehabilitációján dolgozik.

A petícióhoz az alábbi linken lehet csatlakozni:

https://www.peticiok.com/koveteljuk_az_antiszemita_kornis_gyula_szobranak_eltavolitasat?fbclid=IwAR2cUD4SeL2MVFUyTULL2v-iDZ9iW9xho0g7APaDD4sgRUadkhiEsMGZpSs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK