Belépek a Pártba
06 február
2019
HÍR
166 látogató

Sermer Ádám: Orbán Viktor titokban egyeztet az újabb budapesti vizes vb-ről

Orbán Viktor február 8-án, pénteken titokban fogadja Cornel Marculescut, a FINA  igazgatóját, hogy Budapest rendezhesse a 2027-es úszó világbajnokságot – tudta meg Sermer Ádám. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint félő, hogy az Orbán-kormány újabb tízmilliárdokat készül elszórni budapesti sportberuházásokra, miközben egy újabb olimpiai pályázatot készít elő.

Sermer Ádám mai sajtótájékoztatóján elmondta: Orbán Viktor továbbra sem engedte el az olimpia tervét, pedig a budapestiek világosan megüzenték, hogy nem kérnek a budapesti rendezésből, ami újabb sokmilliárd forintot emésztene fel. A főpolgármester-jelölt elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterelnök sportmániája miatt Budapesten életbevágó fejlesztések maradnak el. Elfogadhatatlannak tartja, hogy Orbán Viktor úgy tárgyal titokban a FINA igazgatójával a budapesti vizes vb-ről, hogy közben a 2017-es világbajnokság költségeit továbbra sem rendezték. A vizes vébé minden idők egyik legkorruptabb magyar sportberuházása volt: az eredeti tervek 25 milliárd forintról szóltak, végül több mint 130 milliárd forintba került az esemény.

Orbán Viktor pénteken ismét úgy egyeztet egy budapesti nagyberuházásból, hogy abból kihagyják Budapestet és a főpolgármestert is. A miniszterelnök gyáva volt megkérdezni a budapestieket arról, hogy akarnak-e olimpiát, újabb százmilliárdok elköltésétől azonban továbbra sem nem riadnának vissza. A kormány közpénz-milliárdokat szór el stadionokra és sportlétesítményekre, miközben a kórházak és az iskolák is katasztrofális állapotban vannak.

A főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal népszavazást ír ki a budapesti olimpiával kapcsolatban. Nem méregdrága sporteseményekre, hanem a budapestiek egészségére és oktatására kellene költenie az államnak az adófizetők pénzét! – jelentette ki Sermer Ádám.

Sermer Ádám: Orbán Viktor titokban egyeztet az újabb budapesti vizes vb-ről

Orbán Viktor február 8-án titokban fogadja a FINA igazgatóját, hogy Budapest rendezhesse meg a 2027-es vizes világbajnokságot – tudtuk meg. Sermer Ádám szerint félő, hogy Orbán Viktor újabb tízmilliárdokat készül elszórni budapesti sportberuházásokra, úgy, hogy a fővárosiakat megint nem kérdezték meg róla, és úgy, hogy a 2017-es vizes vb költségeit sem rendezték még. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal népszavazást ír ki a budapesti olimpiával kapcsolatban. Sajtótájékoztató:

تم النشر بواسطة ‏‎Liberálisok‎‏ في الأربعاء، ٦ فبراير ٢٠١٩

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK