Belépek a Pártba
07 augusztus
2019
HÍR
348 látogató

Sermer Ádám: Nyilvánvalóan nem lesz kész az e-jegyrendszer őszre

Tarlós István nyilvánvalóan hazudik, amikor a kampány hevében azt ígéri, hogy már idén őszre bevezetik az elektronikus jegyrendszert Budapesten. Ráadásul a főpolgármester nem először veri át a budapestieket. Tarlós már 2014-ben is megígérte, hogy 2017-ben e-jeggyel lehet majd közlekedni Budapesten. A bejelentés óta több milliárd forintot elköltöttek rá, hogy ez így is legyen, mégsem valósult meg semmi a tervekből. Jelenleg sem állnak rendelkezésre a megfelelő eszközök ahhoz, hogy szeptemberre be tudja vezetni a főváros a használatarányos elektronikus jegyrendszert a tömegközlekedésben.

Az e-jegyrendszer tavalyi bedőlése miatt most is nyomozás folyik, miután Sermer Ádám feljelentést tett az ügyben. A főpolgármesternek négy ember is tanácsot ad évek óta az e-jegyrendszerrel kapcsolatban. Ez sok millió forintos kiadást jelent minden évben. Tarlós mégis azt hazudta, nem tudott róla, hogy zátonyra fog futni a már egyébként is jelentős csúszásban lévő beruházás. Most pedig abban reménykedik, hogy az egész országra kiterjedő e-jegyrendszer bevezetésével majd Budapesten is megoldják helyette az ügyet. Mi viszont szeretnénk megtudni, hogy kik a felelősek a budapestiek megkárosításáért, és miért hazudozik nekünk a főpolgármester. Ezért közadat-igénylést nyújtunk be. Tudni szeretnénk, hogyan tervezi Tarlós bevezetni az e-jegyrendszert 2019 szeptemberére. Tudni szeretnénk, hogy még mindig alkalmazza-e azokat a tanácsadókat, akik 2018-ban egyszer már kudarcot vallottak. Tudni szeretnénk, hogy mennyit költött el eddig a főváros az e-jegyrendszer kialakítására, és mennyit tervez még a jövőben erre elszórni. Tudni szeretnénk, hogy pontosan hogyan és hol fog működni az elektronikus e-jegyrendszer a fővárosban.

Meggyőződésünk, hogy a budapesti választók folyamatos átverése helyett új, megbízható és hiteles vezetőre van szüksége a fővárosnak. Olyan vezetőre, aki nem a Fideszt és Orbán Viktort szolgálja, hanem a budapesti polgárokat. Ezért kell leváltani októberben Tarlós Istvánt. Amíg ő marad, az e-jegyrendszer is egy üres ígéret marad csak, ami újabb és újabb milliárdokba kerül a budapestieknek.

Sermer Ádám sajtótájékoztatója az újra bejelentett e-jegyrendszerről. Amíg Tarlós István marad Budapest főpolgármestere, addig valódi modern rendszer nem lesz, viszont további milliárdokat fogunk kiszórni az ablakon.

Közzétette: Liberálisok – 2019. augusztus 7., szerda

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK