Belépek a Pártba
11 február
2020
HÍR
277 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Szentgyörgyvölgyi Péter részére

Tisztelt Szentgyörgyvölgyi Péter!
Tisztelt Polgármester Úr!

A mai napon 75 évvel ezelőtt történt az úgynevezett budai kitörési kísérlet. Anélkül, hogy mély történelmi okfejtésbe bocsátkoznék, fontosnak tartom tisztázni, hogy ez a nap is arról kell szóljon, hogy a magyar nemzeti történelem legsötétebb foltjaival is őszintén szembenézünk.
Kormánypárti politikusok között egyedülállónak és példaértékűnek tartom Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester őszinte szavait a budapesti gettó felszabadítására való megemlékezés során, valamint a kitörés napi emléktúrának nevezett náci felvonulással szembeni közös kiállását ellenzéki polgármesterek társaságában.
Úgy vélem, a konzervatív pártpolitikai körökben is elengedhetetlen nemzetünk történelmének őszinte felvállalása. Ahhoz, hogy Magyarországon soha többé ne történhessen a holokauszthoz hasonló borzalom, mielőbb szükségszerű szembenézni bűnös honfitársaink súlyos felelősségével is. Egyértelmű, hogy a holokauszt éppen azért okozhatott akkora pusztítást a magyar társadalomban, mert a magyar nemzet lényegében meg sem kísérelt ellenállni a náci birodalmi törekvéseknek, sőt a legtöbb esetben inkább szövetségesükként funkcionált.
A holokauszt magyar áldozatainak sorsáért ugyanakkora felelősség terheli a magyar nyilasokat, mint a német nácikat. Az áldozatok emlékét meggyalázza, így a túlélőkkel, és hozzátartozókkal szemben is bűn a nemzeti felelősségünket megpróbálni letagadni. Ez a borzalmas tiszteletlenség egyben legitimációs hatással bír a ma élő, hithű neonácik tévképzeteire nézve, így előkészíti annak lehetőségét, hogy a magyar társadalomban bármikor ismét feléleszthető legyen az igény a gyűlöletre, a kirekesztésre, a megbélyegzésre és akár az újabb pusztításokra is.
Itt az ideje, hogy a történelmünkkel őszintén szembenézve gátat szabjunk az egykori magyar nyilasok és más náci-kollaboránsok szerecsenmosdatásának. Itt az ideje, hogy megértessük a magyar társadalommal, hogy nemzetünk történelme nem csupán romantikus nosztalgia, hanem véres valóság.
A történelemhamisítás egyik legfontosabb szimbólumának, a Szabadság téri emlékműnek az ügyében írok most Önnek. Kérem, vegyen példát párttársáról – Pokorni Zoltánról – és segítse Ön is honfitársainkat az őszinte szembenézésben!
Elfogadhatatlan, hogy hazánk szívében, a főváros központjában egy kőbe vésett történelemhamisítás gátolja az őszinte emlékezetpolitikát. A német megszállási emlékmű égbekiáltó hazugsága, miszerint az áldozatok haláláért pusztán a német birodalmat terhelné a felelősség megalázza az áldozatok emlékét. Ezen emlékmű eltávolítása kormánypárti, politikai akarat nélkül jelenleg nem tűnik elképzelhetőnek.
Meggyőződésem, hogy az ötödik kerületben lakó polgárok pontosan értik az emlékmű jelentéstartalmát, ezért javaslom kezdeményezzen egy lakossági konzultációt, ismerje meg a kerületi lakosság álláspontját az ügyet illetően! Kérem, hogy mint az érintett kerület polgármestere tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az említett történelemhamisító emlékmű mielőbb eltávolításra kerülhessen!

Budapest, 2020. február 11.

Tisztelettel,
Sermer Ádám
ügyvivő – Magyar Liberális Párt

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK