Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

27 szeptember
2018
HÍR
144 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Orbán Viktornak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

A Magyar Liberális Párt értesülései szerint a kormány új nemzeti konzultációt indít annak érdekében, hogy kikérje a magyar állampolgárok véleményét a kormány családpolitikájával és az ország demográfiai helyzetével kapcsolatban. Meggyőződésünk szerint azonban a családpolitikán túl számos olyan kérdés van, amelyről fontos volna megismerni az állampolgárok álláspontját. Ilyen például a Sargentini-jelentés, hiszen mind az abban foglaltak, mind a jelentés elfogadásának utóélete veszélyeztetheti Magyarország európai uniós tagságát és uniós támogatásokhoz való hozzáférését. A Sargentini-jelentés minden magyar állampolgár sorsát közvetlenül érintheti, ezért halaszthatatlannak tartjuk, hogy a magyar társadalom megismerhesse a jelentésben foglalt állításokat, és véleményt mondhasson arról.

A Liberálisok éppen azért indították el a Sargentini-konzultációt, hogy az állampolgárok egy 40 pontos ív kitöltésével közelebb kerülhessenek a jelentés megértéséhez. Szeretnénk, ha a magyar emberek a kormánypropagandától függetlenül saját véleményt alkotnának arról, hogy szerintük érvényesülnek-e ma Magyarországon a demokratikus, a jogállami, európai értékek, az alapvető emberi jogok, érvényesül-e a jogegyenlőség, a jogbiztonság, az egyenlő bánásmód, a vallásszabadság, a tudományos élet, a sajtó szabadsága, az ügyészség, a bíróságok és a civil szervezetek függetlensége ma Magyarországon.

Számtalan reprezentatív felmérés, közvélemény-kutatás igazolja, hogy a magyar többségi társadalom továbbra is elkötelezett Magyarország EU-tagságának fenntartása mellett, így minden olyan ügyet, amely uniós tagságunkat veszélyeztetheti, kiemelten fontos közéleti témaként kell kezelni. Magyarország érdeke, hogy a kormány is tisztán lássa, mennyire értenek egyet a vádakkal a közvetlen áldozatok, mit gondolnak a sajtószabadság, a jogegyenlőség, a jogbiztonság, a korrupció, vagy a vallásszabadság anomáliáiról. Ha valaki hitelt érdemlően tudja megerősíteni, vagy cáfolni a jelentésben foglaltakat, akkor az a magyar nép.

Tisztelettel kérem tehát, hogy  az Önök által összeállított konzultációs ívvel együtt juttassák el minden állampolgárhoz a levélhez mellékelt Sargentini-konzultáció egy-egy példányát is, majd a visszaküldött adatokat hozzák nyilvánosságra. Amennyiben nyitottak lennének a Sargentini-konzultáció lefolytatására, de változtatnának a Magyar Liberális Párt által elkészített konzultációs ív tartalmán, úgy állok rendelkezésükre, hogy konszenzus útján, a demokrácia alapvető működésének megfelelően együtt dolgozzuk ki az Önöknek is megfelelő verziót!

 

Tisztelettel,

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók