Belépek a Pártba
19 február
2021
HÍR
1955 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Orbán Viktor és Kásler Miklós részére az orvosi kannabisz hazai legalizációjával kapcsolatban

Tisztelt Orbán Viktor!
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Egy újabb kötelezettségszegési eljárás indult hazánk ellen – most éppen a kannabisz orvosi felhasználásának gátolása miatt. – Bár az Ön delegációja az ominózus ENSZ ülésen is az Ön kormányának drogstratégiai félelmeit hangoztatta, itt most teljesen másról volt szó.

A történelmi döntés – mellyel hazánk egyedüli EU-tagállamként ment szembe – arról szólt, hogy az EU minden beteg állampolgára férjen hozzá a modern orvostudomány állása szerinti leghatékonyabb gyógymódokhoz, vagy sem. A kötelezettségszegési eljárás azért indult, mert az Ön delegációja vélhetően az Ön álláspontját képviselve szégyenszemre, egyedüli EU-s delegációként a beteg emberek ellen szavazott.
Elképzelni sem tudom, milyen érv létezhet, ami igazolja a jelenlegi, magyar joggyakorlatot.  A hatályos törvények, még az Alaptörvénnyel is szembemennek azáltal, hogy a magyar állampolgárokat megfosztják a gyógyuláshoz és a közérzetjavuláshoz való joguktól. Ezt a problémát a magyar társadalom elsöprő többsége (61%) pártpreferenciától teljesen függetlenül már régóta, bizonyíthatóan, pontosan látja.

Néhány nappal ezelőtt a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország!” című műsorában a vakcinák beszerzése kapcsán kifejtette, hogy Ön szerint egy olyan Covid-vakcina, amivel máshol már beoltottak több millió embert, meg kell feleljen az EU állampolgárainak és így természetesen a magyar állampolgároknak is.

Tisztelettel kérem, hogy ezen logikája mentén gondolja át, mennyire indokolatlan a magyar állampolgárokat megfosztani a gyógyuláshoz és a közérzetjavuláshoz való joguktól úgy, hogy közben a világ felvilágosult részein a kannabisz hatóanyagai sok tízmillió beteg életét könnyíti meg igazolhatóan, dokumentáltan, napi szinten.
Kérem, a továbbiakban ne próbálja a kannabisz orvosi felhasználhatóságát beilleszteni drogstratégiai elképzelésekbe, mert a kettőnek egymáshoz semmi köze.
Továbbá kérem, tegye meg a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy Magyarországon is mielőbb elháruljon minden jogi akadály a kannabisz összes hatóanyagának orvosi felhasználása elől. A különleges jogrendből fakadóan most lényegében kizárólag Önön múlik, hogy mikor valósítjuk meg végre a betegek érdekeit szolgáló, szükséges reformokat.

Most sokkal többről van szó, mint egy újabb kötelezettségszegési eljárás, mert a betegeknek minden nap számít. Azonnali lépésekre van szükség.

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

 

Sermer Ádám Kásler Miklós miniszternek is írt levelet, amelyet itt érnek el: Nyílt levél Kásler Miklós részére

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját a témában ide kattintva tekinthetik meg: https://www.facebook.com/magyarliberalisok/posts/3896738013680158

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK