Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 november
2018
HÍR
156 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Fekete-Győr András részére

Tisztelt Fekete-Győr András,

Kedves András!

Először is, hadd gratuláljak a Momentum európai liberális frakcióhoz (ALDE) való csatlakozásához. Fontosnak tartom azonban, hogy ezzel kapcsolatban felhívjam a figyelmedet néhány fontos problémára. Elvégre úgy tűnik, a következőkben hasonló célokért, egy sokkal liberálisabb Magyarországért fogunk küzdeni. Nem győzöm hangsúlyozni, mekkora öröm számomra, hogy a továbbiakban végre nem egyedüli szereplőként fog küzdeni a Magyar Liberális Párt a liberális értékekért.

A főpolgármesteri jelöltségemet illetően tettél néhány kijelentést, melyekkel csak részben tudok egyetérteni. Először is, az ismeretlenségemet érintő gondolatodat nagy tisztelettel dicséretnek veszem. Tudomásom szerint pontosan a Momentum az a párt, ami sok egyéb szempont elé helyezi a politikai generációváltás szükségességét. Generációváltás pedig sosem lehetséges régi, jól bejáratott “arcokkal” a frontvonalban, ahhoz szükség van a kezdetben ismeretlen, lelkes fiatalokra, mint te, vagy én, és még sokan mások a magyar közéletben.

Azzal is egyet tudok érteni, hogy most még nincs győztes ellenzéki jelölt. Ahhoz, hogy végül legyen, nagyon sok feltétel teljesülésére lesz szükség a következő időszakban, bármely (akár én magam) jelölt majdani indulása esetén. Azt is csak megerősíteni tudom, hogy az ellenzék valóban többségben van Budapesten.

Éppen a fentiekből és a korábbi választási eredményekből következik viszont néhány fontos logikai lépés:

A messiás-keresés nem vezet sehova, nincsenek csodafegyverek, csak kitartó, következetes munka. Egyszerűbbnek tűnik mindig egy “jó” nevet találni, mint következetes, tartalmi politizálást folytatni, – tudom. De liberálisan gondolkodó budapesti polgárként szerintem mégis arra van inkább szükség, hogy a többségben lévő ellenzék élén egy olyan személy álljon, aki egy a szavazók – a budapesti polgárok – közül.

Budapestnek nem olyan főpolgármesterre van szüksége, aki óriási rutinnal és vasmarokkal rendet tesz, hanem olyanra, aki érti, érzi a főváros problémáit. Olyanra, aki nem gátolja az innováció és a 21. század térnyerését, aki hagyja a polgárokat élni, aki képes Budapest és az itt élő polgárok önállóságát megőrizni az állampárt neheztelésével szemben is. A lényeg nem a személy kilétében, hanem a tartalomban rejlik. Tartalom nélkül a legismertebb név is üres marad. Tartalom nélkül több párt együttműködése is üres marad. Tartalom nélkül a választópolgárok nem fognak hitelesnek találni semmilyen ellenzéki együttműködést sem. Láthatjuk az országgyűlési választások eredményeit…

Megfelelő tartalommal viszont a legismeretlenebb jelölt is legyőzheti Tarlós Istvánt, hiszen ahogy te is mondtad, alapvetően az ellenzék (legalább szavazók szintjén) többségben van a fővárosban.

Az én főpolgármesteri kampányom (a programot is beleértve), alapvetően liberális. Így a tartalmi vázzal reményeim szerint sem neked, sem a mögötted álló szervezetnek nem lehet problémája, a Momentum ALDE-hoz való csatakozása alapján. Erre az elméleti vázra pedig egy olyan kidolgozott gyakorlati program épül, amely meggyőződésem, hogy minden budapesti polgár érdekeit szolgálja. Főpillérként ki kell, hogy emeljem az úgynevezett City-koncepciót, mely a főváros mindennapjai alapján a belvárosi és a külső területeket érintő problémák szegmentálásának, és áthidalásának lehetőségét hordozná magában. Szintén fontos és egyben szimbolikus pillér a közvetlen demokrácia erősítése, melynek segítségével helyi népszavazásokon és egyéb lokális fórumokon keresztül vonnám be a budapesti polgárokat az őket közvetlenül érintő kérdések eldöntésébe. Valamint a modern, innovatív, városi megoldások ösztönzése is kiemelt szerepet kap, mely többek között a megosztáson alapuló gazdasági modellek tisztázását, engedélyezését és ösztönzését, a digitalizáció terjesztését, a környezetbarát közlekedési formák fejlesztését foglalja magába. A három főpilléren túl a programom nagyon sok hasznos konkrét lépést is tartalmaz, ezeknek részletes bemutatására úgy gondolom, bőségesen elegendő lesz az előttem álló néhány hónap.

Részemről tehát világos és egyértelmű a tartalom. Abban viszont még csak bízni tudok, hogy lesz annyi belátó képessége minden valóban ellenzéki pártnak, hogy a tartalomra és a potenciális tartalmi együttműködésre helyezze végre a hangsúlyt a messiás – a csodafegyver keresgélése helyett. Biztos vagyok abban, hogy a budapesti polgárok, azaz a választók ezt meg fogják hálálni.

Bármilyen további kérdés, egyeztetés kapcsán keress bátran.

Üdvözlettel,

Sermer Ádám

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók