Belépek a Pártba
07 november
2018
HÍR
333 látogató

Sermer Ádám nyílt levele Fekete-Győr András részére

Tisztelt Fekete-Győr András,

Kedves András!

Először is, hadd gratuláljak a Momentum európai liberális frakcióhoz (ALDE) való csatlakozásához. Fontosnak tartom azonban, hogy ezzel kapcsolatban felhívjam a figyelmedet néhány fontos problémára. Elvégre úgy tűnik, a következőkben hasonló célokért, egy sokkal liberálisabb Magyarországért fogunk küzdeni. Nem győzöm hangsúlyozni, mekkora öröm számomra, hogy a továbbiakban végre nem egyedüli szereplőként fog küzdeni a Magyar Liberális Párt a liberális értékekért.

A főpolgármesteri jelöltségemet illetően tettél néhány kijelentést, melyekkel csak részben tudok egyetérteni. Először is, az ismeretlenségemet érintő gondolatodat nagy tisztelettel dicséretnek veszem. Tudomásom szerint pontosan a Momentum az a párt, ami sok egyéb szempont elé helyezi a politikai generációváltás szükségességét. Generációváltás pedig sosem lehetséges régi, jól bejáratott “arcokkal” a frontvonalban, ahhoz szükség van a kezdetben ismeretlen, lelkes fiatalokra, mint te, vagy én, és még sokan mások a magyar közéletben.

Azzal is egyet tudok érteni, hogy most még nincs győztes ellenzéki jelölt. Ahhoz, hogy végül legyen, nagyon sok feltétel teljesülésére lesz szükség a következő időszakban, bármely (akár én magam) jelölt majdani indulása esetén. Azt is csak megerősíteni tudom, hogy az ellenzék valóban többségben van Budapesten.

Éppen a fentiekből és a korábbi választási eredményekből következik viszont néhány fontos logikai lépés:

A messiás-keresés nem vezet sehova, nincsenek csodafegyverek, csak kitartó, következetes munka. Egyszerűbbnek tűnik mindig egy “jó” nevet találni, mint következetes, tartalmi politizálást folytatni, – tudom. De liberálisan gondolkodó budapesti polgárként szerintem mégis arra van inkább szükség, hogy a többségben lévő ellenzék élén egy olyan személy álljon, aki egy a szavazók – a budapesti polgárok – közül.

Budapestnek nem olyan főpolgármesterre van szüksége, aki óriási rutinnal és vasmarokkal rendet tesz, hanem olyanra, aki érti, érzi a főváros problémáit. Olyanra, aki nem gátolja az innováció és a 21. század térnyerését, aki hagyja a polgárokat élni, aki képes Budapest és az itt élő polgárok önállóságát megőrizni az állampárt neheztelésével szemben is. A lényeg nem a személy kilétében, hanem a tartalomban rejlik. Tartalom nélkül a legismertebb név is üres marad. Tartalom nélkül több párt együttműködése is üres marad. Tartalom nélkül a választópolgárok nem fognak hitelesnek találni semmilyen ellenzéki együttműködést sem. Láthatjuk az országgyűlési választások eredményeit…

Megfelelő tartalommal viszont a legismeretlenebb jelölt is legyőzheti Tarlós Istvánt, hiszen ahogy te is mondtad, alapvetően az ellenzék (legalább szavazók szintjén) többségben van a fővárosban.

Az én főpolgármesteri kampányom (a programot is beleértve), alapvetően liberális. Így a tartalmi vázzal reményeim szerint sem neked, sem a mögötted álló szervezetnek nem lehet problémája, a Momentum ALDE-hoz való csatakozása alapján. Erre az elméleti vázra pedig egy olyan kidolgozott gyakorlati program épül, amely meggyőződésem, hogy minden budapesti polgár érdekeit szolgálja. Főpillérként ki kell, hogy emeljem az úgynevezett City-koncepciót, mely a főváros mindennapjai alapján a belvárosi és a külső területeket érintő problémák szegmentálásának, és áthidalásának lehetőségét hordozná magában. Szintén fontos és egyben szimbolikus pillér a közvetlen demokrácia erősítése, melynek segítségével helyi népszavazásokon és egyéb lokális fórumokon keresztül vonnám be a budapesti polgárokat az őket közvetlenül érintő kérdések eldöntésébe. Valamint a modern, innovatív, városi megoldások ösztönzése is kiemelt szerepet kap, mely többek között a megosztáson alapuló gazdasági modellek tisztázását, engedélyezését és ösztönzését, a digitalizáció terjesztését, a környezetbarát közlekedési formák fejlesztését foglalja magába. A három főpilléren túl a programom nagyon sok hasznos konkrét lépést is tartalmaz, ezeknek részletes bemutatására úgy gondolom, bőségesen elegendő lesz az előttem álló néhány hónap.

Részemről tehát világos és egyértelmű a tartalom. Abban viszont még csak bízni tudok, hogy lesz annyi belátó képessége minden valóban ellenzéki pártnak, hogy a tartalomra és a potenciális tartalmi együttműködésre helyezze végre a hangsúlyt a messiás – a csodafegyver keresgélése helyett. Biztos vagyok abban, hogy a budapesti polgárok, azaz a választók ezt meg fogják hálálni.

Bármilyen további kérdés, egyeztetés kapcsán keress bátran.

Üdvözlettel,

Sermer Ádám

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK