Belépek a Pártba
03 augusztus
2018
HÍR
973 látogató

Sermer Ádám nyílt levélben hívta vitára Kocsis Mátét

Tisztelt Kocsis Máté! Tisztelt Frakcióvezető Úr!

 

A Hír TV műsorában örömmel hallottam, hogy Ön állítása szerint “nyitott minden politikai vitára“. A Magyar Liberális Párt régóta keresi annak lehetőségét, hogy az Ön által a Hír TV-ben külön is megemlített témában, azaz a drog ügyében nyíltan beszélgethessünk, vitatkozhassunk a kormányzat szereplőivel a nyilvánosság előtt. Áttörésként értékelem, hogy Ön ezt most lényegében felajánlotta nekünk. 

Tisztelt Frakcióvezető Úr! 

A Liberálisok elnökhelyetteseként élni szeretnék ezzel a lehetőséggel. A Legalizálj! elnevezésű kampányunk keretein belül már évek óta küzdünk a kannabisz teljes körű legalizációjáért, a kannabisz fogyasztásának és birtoklásának a dekriminalizálásáért. Bármennyire is elkeserítő és felháborító ez 2018-ban, de külön kell harcolnunk azért is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől végre minden akadály elgördülhessen. A Liberálisok álláspontját a nemzetközi kutatások, szakmai és társadalmi tapasztalatok is megerősítik. De pontosan tudom azt is, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány számára a liberális álláspont ebben a kérdésben is teljes mértékben elfogadhatatlan. Úgy vélem, olyan, sokakat érintő problémáról van szó, amely megérdemli, hogy széles nyilvánosság előtt kerüljön megvitatásra. 

Szükségesnek tartom, hogy a kannabisz legalizációjának minden érvét és ellenérvét egymás mellé sorakoztatva ismerhesse meg minden magyar választópolgár.

A magyar emberek többsége közvetlenül vagy közvetetten találkozott már a kannabisz különböző származékaival Magyarországon. Ráadásul számtalan honfitársunk járt már a világ olyan országaiban, ahol a kannabisz legalizációja, dekriminalizációja részben vagy teljesen megtörtént. A társadalom jelentős tapasztalattal és sok ismerettel rendelkezik ebben a témában, azonban arra eddig ritkán nyílt lehetőség, hogy ezzel a fontos kérdéssel különböző politikai képviseletek véleményütköztetésén keresztül is találkozhasson.

Mi, a Magyar Liberális Párt képviseletében minden lehetőséget szeretnénk megragadni, hogy minél többen megismerhessék az álláspontunkat. Szeretnénk bemutatni az üggyel kapcsolatos véleményünket, és szeretnénk, ha konstruktív, szakmai vitát folytathatnánk a kormánypárt képviselőivel erről a kérdésről. Megtisztelne, ha egy nyilvános vita keretei között képviselné a Fidesz-KDNP kormány álláspontját. A szakmailag megalapozott javaslatainkat és kezdeményezéseinket rendszeresen utasítja el a kormány érdemi vita nélkül. Szeretnénk, ha a társadalom megtudhatná végre ennek az okát. 

Amennyiben Ön is egyetért velem a kannabisz legalizációjáról szóló vita szükségességében, arra kérem, jelezze, mikor és milyen körülmények között tudná vállalni, hogy ez létrejöhessen! Én alkalmazkodni fogok Önhöz!

 

A pozitív visszajelzés reményében, tisztelettel várom mielőbbi válaszát!

 

Sermer Ádám

elnökhelyettes

Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK