Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

03 augusztus
2018
HÍR
324 látogató

Sermer Ádám nyílt levélben hívta vitára Kocsis Mátét

Tisztelt Kocsis Máté! Tisztelt Frakcióvezető Úr!

 

A Hír TV műsorában örömmel hallottam, hogy Ön állítása szerint “nyitott minden politikai vitára“. A Magyar Liberális Párt régóta keresi annak lehetőségét, hogy az Ön által a Hír TV-ben külön is megemlített témában, azaz a drog ügyében nyíltan beszélgethessünk, vitatkozhassunk a kormányzat szereplőivel a nyilvánosság előtt. Áttörésként értékelem, hogy Ön ezt most lényegében felajánlotta nekünk. 

Tisztelt Frakcióvezető Úr! 

A Liberálisok elnökhelyetteseként élni szeretnék ezzel a lehetőséggel. A Legalizálj! elnevezésű kampányunk keretein belül már évek óta küzdünk a kannabisz teljes körű legalizációjáért, a kannabisz fogyasztásának és birtoklásának a dekriminalizálásáért. Bármennyire is elkeserítő és felháborító ez 2018-ban, de külön kell harcolnunk azért is, hogy a kannabisz orvosi felhasználása elől végre minden akadály elgördülhessen. A Liberálisok álláspontját a nemzetközi kutatások, szakmai és társadalmi tapasztalatok is megerősítik. De pontosan tudom azt is, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány számára a liberális álláspont ebben a kérdésben is teljes mértékben elfogadhatatlan. Úgy vélem, olyan, sokakat érintő problémáról van szó, amely megérdemli, hogy széles nyilvánosság előtt kerüljön megvitatásra. 

Szükségesnek tartom, hogy a kannabisz legalizációjának minden érvét és ellenérvét egymás mellé sorakoztatva ismerhesse meg minden magyar választópolgár.

A magyar emberek többsége közvetlenül vagy közvetetten találkozott már a kannabisz különböző származékaival Magyarországon. Ráadásul számtalan honfitársunk járt már a világ olyan országaiban, ahol a kannabisz legalizációja, dekriminalizációja részben vagy teljesen megtörtént. A társadalom jelentős tapasztalattal és sok ismerettel rendelkezik ebben a témában, azonban arra eddig ritkán nyílt lehetőség, hogy ezzel a fontos kérdéssel különböző politikai képviseletek véleményütköztetésén keresztül is találkozhasson.

Mi, a Magyar Liberális Párt képviseletében minden lehetőséget szeretnénk megragadni, hogy minél többen megismerhessék az álláspontunkat. Szeretnénk bemutatni az üggyel kapcsolatos véleményünket, és szeretnénk, ha konstruktív, szakmai vitát folytathatnánk a kormánypárt képviselőivel erről a kérdésről. Megtisztelne, ha egy nyilvános vita keretei között képviselné a Fidesz-KDNP kormány álláspontját. A szakmailag megalapozott javaslatainkat és kezdeményezéseinket rendszeresen utasítja el a kormány érdemi vita nélkül. Szeretnénk, ha a társadalom megtudhatná végre ennek az okát. 

Amennyiben Ön is egyetért velem a kannabisz legalizációjáról szóló vita szükségességében, arra kérem, jelezze, mikor és milyen körülmények között tudná vállalni, hogy ez létrejöhessen! Én alkalmazkodni fogok Önhöz!

 

A pozitív visszajelzés reményében, tisztelettel várom mielőbbi válaszát!

 

Sermer Ádám

elnökhelyettes

Magyar Liberális Párt – Liberálisok

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók