Belépek a Pártba
23 május
2019
HÍR
402 látogató

Sermer Ádám nem vesz részt az előválasztáson – A Liberálisok nem kötnek választási együttműködést szélsőségekkel

A Magyar Liberális Párt Ügyvivő Testületének egyhangú döntése értelmében Sermer Ádám nem vesz részt az előválasztáson, mert a Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a Jobbikkal való együttműködést. A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje nem köt olyan megállapodást, amelynek köszönhetően szélsőséges szervezetek juthatnak hatalomhoz. Márpedig Puzsér Róbert feltétele az előválasztáson való részvételhez az volt, hogy a Jobbik is váljon részévé az ellenzéki együttműködésnek, és állíthasson képviselő-és polgármester-jelölteket  Budapesten.

Számunkra nem járható út az, hogy a hatalom megszerzése érdekében feladjuk elveinket. Továbbra sem vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni kirekesztő, rasszista, antiszemita pártokkal és politikusokkal. A Fidesz és rendszere ellen éppen azért küzdünk, mert elfogadhatatlannak tartjuk a kormánypártok gyűlöletkeltő és szabadságkorlátozó politikáját. Nem azért akarjuk leváltani a Fideszt, hogy hasonlóan szélsőséges erőket segítsünk hatalomhoz. Ezért a jövőben is kategorikusan elzárkózunk a Jobbikkal való bármilyen típusú választási együttműködéstől.

A Liberálisok Ügyvivő Testülete május 23-án arról is határozatot hozott, hogy jelen állás szerint Sermer Ádám elindul az őszi főpolgármester-választáson, mert véleményük szerint a liberális és a szélsőségeket elutasító szavazókat csak a Liberálisok főpolgármester-jelöltje tudja hitelesen képviselni.

 

Sermer Ádám reagál Karácsony Gergely és Puzsér Róbert tegnapi nyilatkozatára, és bejelenti, hogy elindul-e az előválasztáson. A sajtótájékoztatót eredetileg azért hívtuk össze, mert elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Tarlós István főpolgármester néma helytartóként asszisztál a budapesti egészségügy romba döntéséhez. A Fidesz láthatóan nem akar és nem is tud mit kezdeni a budapesti egészségügyi rendszerrel. Tarlósnak nem fontos a budapestiek egészséges és a fővárosiak jövője, ezzel pedig alkalmatlanná vált arra, hogy a fővárost tovább vezesse.

Közzétette: Liberálisok – 2019. május 23., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK