Belépek a Pártba
31 augusztus
2020
HÍR
553 látogató

Sermer Ádám: Ne tegye tönkre az Orbán-kormány Iványi Gáborék iskoláit!

Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy a jövőben is biztosítsa a Magyar Evangéliumi Testvérközösség iskoláinak működéséhez szükséges többlettámogatást! Anélkül ugyanis veszélybe kerül az a pótolhatatlanul értékes munka, amit Iványi Gáborék egyháza végez a rászoruló gyermekek felzárkóztatásáért.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Fidesz kettős mércét alkalmaz az egyházi iskolákkal kapcsolatban. A hatalom számára kedves egyházak és felekezetek folyamatos extra támogatásban részesülhetnek, míg a kormány politikáját jogosan bíráló kisegyházakat folyamatosan bünteti a Fidesz.

A MET leszakadó, hátrányos helyzetű térségekben lát el olyan feladatot, amely az állam felelőssége lenne. Olyan gyerekeket tanítanak és segítenek érettségihez vagy szakmához, akikről a magyar kormány már réges-régen lemondott. A többlettámogatás nélkül pedig ez az áldozatos munka teljességgel ellehetetlenülne. A Fidesz-kormány ráadásul nemcsak csökkentené, hanem egyszer és mindenkorra meg is szüntetné a MET-iskolák többlettámogatását.

Az Európai Jogok Bírósága már egyszer kimondta, hogy jogszerűtlenül vették el Iványiék egyházi státuszát, és ezért egymilliárdos kártérítést kellett fizetniük. Meggyőződésünk, hogy a többlettámogatás megvonása is ugyanígy jogszerűtlenül zajlik! Ezért felszólítjuk a Fidesz-kormányt, vessen véget a törvénysértésnek! A jövőben is biztosítsa a szegény és hátrányos helyzetű egyházi iskolák működéséhez szükséges többlettámogatást!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ügyvivője

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK