Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

01 április
2019
HÍR
130 látogató

Sermer Ádám: Ne engedjünk át ellenzéki szavazatokat a Fidesznek, legyen közös EP-lista!

Budapest, 2019. április 1., hétfő (MTI) – Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek a Liberálisok az európai parlamenti (EP-) választásra, annak érdekében, hogy egyetlen ellenzéki szavazat se landoljon a Fidesznél – mondta a párt ügyvivője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Sermer Ádám, aki a párt főpolgármester-jelöltje is, emlékeztetett arra, hogy ezen a héten van az utolsó lehetőség egy ellenzéki közös lista kialakítására, ezért az ezzel kapcsolatos felhívásukat elküldték valamennyi érintett pártnak. Szerinte így előzhető meg, hogy a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Úgy vélekedett: nem szabad engedni, hogy pusztán az erőviszonyok felmérése érdekében azt kockáztassák a bejutási küszöbön billegő pártok, hogy bármennyi általuk begyűjtött töredékvoks végül “a Fidesz illiberális, EU-t bomlasztó, Brüsszel-ellenes, gyűlöletkeltő” listáját gyarapítsa. Annál is inkább, mert csak akkor van esély 2022-ben kormányváltásra, ha az ellenzék képes tartalmi alapon együttműködni az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – figyelmeztetett.

Hangsúlyozta: javaslatuknak célja az ellenzéki szavazatok maximalizálása és nem az, hogy saját képviselőjüket bejuttassák a közös listán az Európai Parlamentbe; nem kérnek bejutásra esélyes pozíciót. Tarthatatlan ugyanis, hogy az Orbán-kormánnyal “Putyin trójai falovát tarjuk bent az Európai Unióban” – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Állítson közös listát az ellenzék az EP-választáson!

Felkérjük az Európa iránt elkötelezett demokrata ellenzéki pártokat, hogy állítsanak közös listát az EP-választáson! A szélsőséges és populista Fidesszel szemben csak így tudunk eredményesen fellépni! Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és társai tovább gyengítsék az európai közösséget, ne engedjünk ellenzéki szavazatokat a Fidesz listájára! Sermer Ádám sajtótájékoztatója: #EU #Európa #közöslistát #demokrácia #jogállam #Liberálisok #SermerÁdám

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 1., hétfő

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók