Belépek a Pártba
01 április
2019
HÍR
519 látogató

Sermer Ádám: Ne engedjünk át ellenzéki szavazatokat a Fidesznek, legyen közös EP-lista!

Budapest, 2019. április 1., hétfő (MTI) – Lengyel mintára közös ellenzéki, demokrata, EU-párti választási listát sürgetnek a Liberálisok az európai parlamenti (EP-) választásra, annak érdekében, hogy egyetlen ellenzéki szavazat se landoljon a Fidesznél – mondta a párt ügyvivője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Sermer Ádám, aki a párt főpolgármester-jelöltje is, emlékeztetett arra, hogy ezen a héten van az utolsó lehetőség egy ellenzéki közös lista kialakítására, ezért az ezzel kapcsolatos felhívásukat elküldték valamennyi érintett pártnak. Szerinte így előzhető meg, hogy a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból.

Úgy vélekedett: nem szabad engedni, hogy pusztán az erőviszonyok felmérése érdekében azt kockáztassák a bejutási küszöbön billegő pártok, hogy bármennyi általuk begyűjtött töredékvoks végül “a Fidesz illiberális, EU-t bomlasztó, Brüsszel-ellenes, gyűlöletkeltő” listáját gyarapítsa. Annál is inkább, mert csak akkor van esély 2022-ben kormányváltásra, ha az ellenzék képes tartalmi alapon együttműködni az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – figyelmeztetett.

Hangsúlyozta: javaslatuknak célja az ellenzéki szavazatok maximalizálása és nem az, hogy saját képviselőjüket bejuttassák a közös listán az Európai Parlamentbe; nem kérnek bejutásra esélyes pozíciót. Tarthatatlan ugyanis, hogy az Orbán-kormánnyal “Putyin trójai falovát tarjuk bent az Európai Unióban” – fűzte hozzá az ellenzéki politikus.

Állítson közös listát az ellenzék az EP-választáson!

Felkérjük az Európa iránt elkötelezett demokrata ellenzéki pártokat, hogy állítsanak közös listát az EP-választáson! A szélsőséges és populista Fidesszel szemben csak így tudunk eredményesen fellépni! Ne hagyjuk, hogy Orbán Viktor és társai tovább gyengítsék az európai közösséget, ne engedjünk ellenzéki szavazatokat a Fidesz listájára! Sermer Ádám sajtótájékoztatója: #EU #Európa #közöslistát #demokrácia #jogállam #Liberálisok #SermerÁdám

Közzétette: Liberálisok – 2019. április 1., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK