Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

16 június
2018
HÍR
322 látogató

Sermer Ádám: Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emlékére

Mi most vagyunk fiatalok, mi tényleg demokraták vagyunk, és mi a LiFT – Liberális Fiatalok Társasága nevű szövetségben tömörülünk.

2018-ban mi vagyunk azok a liberális, fiatal patrióták, akik évről évre tisztelgünk Nagy Imre, Gyimes Miklós, Losonczi Géza, Maléter Pál, Szilágyi József és a névtelen százak emléke előtt, hiszen tudjuk, ők “a magyar függetlenségért és szabadságért áldozták életüket“.  Mi, a LiFT tagjai továbbra is tisztán látjuk, hogy “a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlen“.

Liberális fiatalokként meggyőződésünk, hogy “ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak, ha nem tévesztjük szem elől ’56 eszméjét, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalást kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről“.

Mi – fiatalok sok mindent nem értünk, ami talán természetes az idősebb generáció számára“, azt viszont pontosan értjük, hogy “nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk“. “Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni“, mi viszont amellett, hogy liberálisként ezt tisztán látjuk, patrióták is vagyunk, így kötelességünknek érezzük, hogy mindent megtegyünk a változásért, egy szabad Magyarországért. Bár Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése óta már eltelt huszonkilenc év, tagjaink nagy része még nem is élt ekkor, de “céljaink máig nem változtak: ma sem engedünk ’48-ból, így nem engedhetünk ’56-ból sem“, és nem engedhetünk ’89-ből sem.

2018-ban a változás lehetősége elúszott, mi viszont azon fogunk dolgozni a következő négy év során, hogy 2022-ben Magyarországnak ’56 és ’89 után újra legyen “esélye, hogy a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen”. Tudjuk, hogy “a ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy (…) vissza kényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni.

Fiatal demokrata szövetségünk – a LiFT tagjai a mai napon, 2018. június 16-án vágyva a szabadságra, vágyva egy élhetőbb, igazságosabb, szabadabb és modernebb Magyarországra, meghajtjuk fejünket nem csak az ’56-os mártírok, hanem a ’89-es Orbán Viktor emléke előtt is.

 (Az idézetek mindegyike Orbán Viktor 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédéből származnak.)

 

Sermer Ádám

elnök, LiFT-Liberális Fiatalok Társasága

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók