Belépek a Pártba
08 február
2019
HÍR
138 látogató

Sermer Ádám: Miért hazudott a FINA-vezér az Orbánnal való találkozóról?

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt szerdán tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Orbán újabb világversenyek előkészítéséről egyeztet titokban Cornel Marculescu-val, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával. Ezt a FINA vezetője a sajtó megkeresésére letagadta, a mai napon azonban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan elmondta: mégis volt találkozó.

Sermer Ádám tudni szeretné, hogy miért tagadta le a FINA igazgatója azt, hogy Orbán Viktorral találkozik pénteken? A főpolgármester-jelölt szeretné megtudni, hogy miről egyeztettek Orbánék valójában, mi hangzott el pontosan a megbeszélésen, és miért hazudott Marculescu a találkozóval kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ez kiderüljön, a főpolgármester-jelölt közadat-igényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy kikérje az egyeztetésről készült feljegyzéseket és írásos dokumentációt.

A főpolgármester-jelölt szerint Orbán továbbra is azt szeretné, ha Budapest olimpiát rendezhetne, és ezt előkészítendő minél több nemzetközi sportversenyt próbál a magyar fővárosba csábítani. A sportversenyeket olyan százmilliárdos beruházások kísérik, amelyeknek a költségét rendre alulbecsülik. A fővárosban az egészségügytől kezdve az oktatáson át a tömegközlekedésig számos fontos beruházását halogat a Fidesz-kormány, miközben százmilliárdokat égetnek el korrupciógyanús sportberuházásokra, a budapestieknek pedig nincs beleszólásuk abba, hogy mire költsék adójukat. Elég a titkolózásból! Hozzák nyilvánosságra, hogy Orbán miért és milyen eszközökkel lobbizik pontosan a FINA-vezérnél, és ő miért próbálja meg mindezt letagadni!

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Cornel Marculsecuval, a FINA ügyvezető igazgatójával tárgyalt 2019. február 8-án délelőtt Budapesten, a Karmelita kolostorban © Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK