Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

08 február
2019
HÍR
78 látogató

Sermer Ádám: Miért hazudott a FINA-vezér az Orbánnal való találkozóról?

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt szerdán tartott sajtótájékoztatót arról, hogy Orbán újabb világversenyek előkészítéséről egyeztet titokban Cornel Marculescu-val, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) ügyvezető igazgatójával. Ezt a FINA vezetője a sajtó megkeresésére letagadta, a mai napon azonban Orbán Viktor sajtófőnöke, Havasi Bertalan elmondta: mégis volt találkozó.

Sermer Ádám tudni szeretné, hogy miért tagadta le a FINA igazgatója azt, hogy Orbán Viktorral találkozik pénteken? A főpolgármester-jelölt szeretné megtudni, hogy miről egyeztettek Orbánék valójában, mi hangzott el pontosan a megbeszélésen, és miért hazudott Marculescu a találkozóval kapcsolatban. Annak érdekében, hogy ez kiderüljön, a főpolgármester-jelölt közadat-igényléssel fordul a Miniszterelnökséghez, hogy kikérje az egyeztetésről készült feljegyzéseket és írásos dokumentációt.

A főpolgármester-jelölt szerint Orbán továbbra is azt szeretné, ha Budapest olimpiát rendezhetne, és ezt előkészítendő minél több nemzetközi sportversenyt próbál a magyar fővárosba csábítani. A sportversenyeket olyan százmilliárdos beruházások kísérik, amelyeknek a költségét rendre alulbecsülik. A fővárosban az egészségügytől kezdve az oktatáson át a tömegközlekedésig számos fontos beruházását halogat a Fidesz-kormány, miközben százmilliárdokat égetnek el korrupciógyanús sportberuházásokra, a budapestieknek pedig nincs beleszólásuk abba, hogy mire költsék adójukat. Elég a titkolózásból! Hozzák nyilvánosságra, hogy Orbán miért és milyen eszközökkel lobbizik pontosan a FINA-vezérnél, és ő miért próbálja meg mindezt letagadni!

 

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Cornel Marculsecuval, a FINA ügyvezető igazgatójával tárgyalt 2019. február 8-án délelőtt Budapesten, a Karmelita kolostorban © Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók