Belépek a Pártba
01 február
2019
HÍR
213 látogató

Sermer Ádám magyarázatot vár a főpolgármestertől az e-jegyrendszerhez köthető tanácsadók ügyében

Budapest, 2019. január 31., csütörtök (MTI) – Magyarázatot vár Tarlós István főpolgármestertől az elektronikus jegyrendszerhez köthető tanácsadók ügyében Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje, aki szerint a fővárosi költségvetésből évente közel negyvenmillió forintot fizetnek ki egy eddig eredménytelen projekt négy tanácsadójának.

Sermer Ádám csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján azt közölte: közadat igénylésen keresztül megtudta, hogy Tarlós István évente  közel negyvenmillió forintot költ el az e-jegyrendszerért felelős  tanácsadók munkájára. Ez egy öt éves ciklusban 200 millió forintot jelent – tette hozzá az ellenzéki politikus, aki megjegyezte azt is, hogy a főpolgármester összesen 37 tanácsadót alkalmaz évente több mint 300 millió forintért.

Sermer Ádám azt mondta, Tarlós István olyan tanácsadókra költ el pénzt, akik láthatóak képtelenek arra, hogy meggátoljanak egy olyan, több mint 12 milliárdos projektet, amelynek eredményeiből eddig semmit sem látni. A főpolgármestertől arra vár magyarázatot, hogy az a négy tanácsadó, akik közvetlenül érintettek lehetnek az e-jegyrendszer projektében, elvégezték a munkájukat, de nem hallgatott rájuk, vagy nem látták el a feladatukat – közölte az ellenzéki politikus, aki szerint Tarlós Istvánnak kötelessége lépnie az ügyben.

Sermer Ádám kitért arra is, hogy az e-jegyrendszer ügyében jelenleg is zajlik hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozás, amely a feljelentése nyomán indult meg. Megjegyezte azt is, hogy Tarlós István is feljelentést tett az e-jegyrendszer projekt ügyében.

Az RTL KLub Híradó kérdez Tarlós tanácsadóiról, akik évi 40 millió forintért adtak tanácsot a főpolgármesternek az e-jegyrendszerrel kapcsolatban. Ez bizonyítja, hogy Tarlós nem mondott igazat, amikor azt állitotta: nem tudott a jegyrendszerrel kapcsolatos problémákról. Tarlós ezzel alkalmatlanná vált Budapest vezetésére.

Közzétette: Sermer Ádám – 2019. február 1., péntek

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK