Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

30 október
2018
HÍR
222 látogató

Sermer Ádám: Január 1-től stadionok helyett kórházakra fordítsák a TAO-pénzeket!

A Liberálisok azt javasolják, hogy 2019. január 1-től a sportra szánt TAO-támogatásokat csoportosítsák át a kórházaknak Budapesten. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány százmilliárdokat szórt el stadionépítésre a fővárosban, miközben az egészségügyi ellátás gyakorlatilag összeomlott. A TAO-támogatásokból 550 milliárd forintot költöttek eddig a versenysportok támogatására az elmúlt években, miközben 440 ember vált halálos áldozatává annak a több mint 15 ezer kórházi fertőzésnek, ami csak tavaly ütötte fel a fejét a magyar egészségügyben. A Liberálisok politikusa arra emlékeztetett, hogy nemrégiben a Péterfy utcai kórházban orvosokat kellett bérelni, hogy ne maradjanak el az életmentő műtétek, a Honvédkórházban pedig a sürgősségi osztály egyszerre mondott fel az embertelen és megalázó munkakörülmények között.

„Miközben Tarlós István azt hangoztatja: főpolgármesterként arra kapott felhatalmazást, hogy a budapesti polgárok érdekeit képviselje, valójában nem törődik a fővárosiak egészségével, nem védi meg a betegeket, és hagyja, hogy a kórházak szétrohadjanak” – figyelmeztetett Sermer Ádám, aki szerint a budapestiek érdeke is, hogy a sportra szánt TAO-pénzeket az egészségügyre költsék. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja, hogy január elsejétől a Budapesten bejegyzett vállalatok társasági adóját sport helyett a fővárosi kórházakra fordítsák. Itt az idő, hogy Tarlós István eldöntse: a Fidesz vagy a budapestiek főpolgármestere! Itt az idő, hogy Tarlós István végre a budapesti polgárok érdekét képviselje! – szólította fel a főpolgármestert Sermer Ádám.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/2482748905335865/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók