Belépek a Pártba
30 október
2018
HÍR
254 látogató

Sermer Ádám: Január 1-től stadionok helyett kórházakra fordítsák a TAO-pénzeket!

A Liberálisok azt javasolják, hogy 2019. január 1-től a sportra szánt TAO-támogatásokat csoportosítsák át a kórházaknak Budapesten. Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány százmilliárdokat szórt el stadionépítésre a fővárosban, miközben az egészségügyi ellátás gyakorlatilag összeomlott. A TAO-támogatásokból 550 milliárd forintot költöttek eddig a versenysportok támogatására az elmúlt években, miközben 440 ember vált halálos áldozatává annak a több mint 15 ezer kórházi fertőzésnek, ami csak tavaly ütötte fel a fejét a magyar egészségügyben. A Liberálisok politikusa arra emlékeztetett, hogy nemrégiben a Péterfy utcai kórházban orvosokat kellett bérelni, hogy ne maradjanak el az életmentő műtétek, a Honvédkórházban pedig a sürgősségi osztály egyszerre mondott fel az embertelen és megalázó munkakörülmények között.

„Miközben Tarlós István azt hangoztatja: főpolgármesterként arra kapott felhatalmazást, hogy a budapesti polgárok érdekeit képviselje, valójában nem törődik a fővárosiak egészségével, nem védi meg a betegeket, és hagyja, hogy a kórházak szétrohadjanak” – figyelmeztetett Sermer Ádám, aki szerint a budapestiek érdeke is, hogy a sportra szánt TAO-pénzeket az egészségügyre költsék. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje ezért azt javasolja, hogy január elsejétől a Budapesten bejegyzett vállalatok társasági adóját sport helyett a fővárosi kórházakra fordítsák. Itt az idő, hogy Tarlós István eldöntse: a Fidesz vagy a budapestiek főpolgármestere! Itt az idő, hogy Tarlós István végre a budapesti polgárok érdekét képviselje! – szólította fel a főpolgármestert Sermer Ádám.

 

Sermer Ádám sajtótájékoztatóját élőben közvetítettük a Facebookon:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/2482748905335865/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK