Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 november
2018
HÍR
178 látogató

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt orvosi beutalót adott át Tarlós Istvánnak

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt a Szent Margit Kórház új Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának átadásán kivizsgálásra küldte Tarlós Istvánt annak érdekében, hogy a főpolgármester jobban megismerhesse Budapesti egészségügyi rendszerét, és személyesen győzödhessen meg az ott uralkodó áldatlan állapotokról. Sermer Ádám szeretné, ha a főpolgármester nem csak akkor járna a fővárosi kórházakban, ha felavatnak egy felújított épületrészt vagy kórtermet, ami sajnos ritkán fordul elő Budapesten, hanem akkor is, ha válságos helyzet alakul ki egy intézményben a forráshiány és a nemtörődömség miatt. A főpolgármester-jelölt azokba a kórházakba adott orvosi beutalót Tarlós Istvánnak, ahol csak az elmúlt néhány hónapban kétségbeejtő hírek láttak napvilágot:

  • Honvéd Kórház Újszülött Centrumába, ahonnan fél év alatt hét szakorvos távozott, a sürgősségi osztály vezetője pedig lemondott a megbecsültség hiánya és az alacsony fizetés miatt
  • Központi Baleseti Ambulanciára és a Heim Pál Kórházba, ahol nincs pénz rovarirtásra, ezért a kórházi ágyak tele vannak ágyi poloskával,
  • János Kórházba, ahol szintén forráshiány miatt több mint három hónapja várnak egy zuhanyzó felújítására, és ahol automatából lehet csak WC-papírhoz jutni,
  • Szent Imre Kórházba, ami működő CT-berendezés nélkül maradt, és ahol az összes altató orvos egyszerre áll fel,
  • Kútvölgyi Kórházba, melynek épülete évek óta úgy néz ki, mintha egy zombitámadás díszlete lenne
  • és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházba, ahol napokig feküdt észrevétlenül egy hulla a mosdóban.

Sermer Ádám szerint a fővárosiak egészsége előrébb való, mint Orbán Viktor kedvenc hobbija, Tarlósnak nem a stadionok építése, hanem a kórházi ellátás minősége felett kellene őrködnie.  Miközben az állam csak a Puskás stadionra 142 milliárd forintot, a kormány várba költözésére és a vár rekonstrukciójára pedig több mint 300 milliárd forintot költ el, addig a kórházakban az orvoshiány miatt műtétek maradnak el és betegek halnak meg. A budapesti egészségügy rendbetételéhez azonnali forrásbevonásra van szükség, ezért Sermer Ádám a következőket javasolja:

  1. Sport helyett egészségügyre, a budapesti kórházak és rendelők felújítására fordítsák a Budapesten bejegyzett vállalatok TAO-támogatását,
  2. Vonják be a magántőkét az egészségügybe, hozzák létre a több biztosítós, versenyalapú egészségügyi rendszert,
  3. Vezessék vissza a vizitdíjat, amiből a kórházi fertőzéseknek gátat szabó fertőtlenítő és tisztálkodási szerek beszerzésétől a tisztasági festésen át a rovarirtásig meg lehetne valósítani a kisebb, de sürgető beruházásokat.

Sermer Ádám a kórházi beutaló átadása után (amit a közleményhez mellékeltünk) arra szólította fel Tarlós Istvánt, hogy a presztízsberuházások helyett a fővárosi egészségügyi ellátás rendszerét tegye helyre, és végre a budapestiek érdekeit képviselje.

A budapesti egészségügyi ellátás helyzete a rendszerváltás óta soha nem volt olyan rossz állapotban, mint Tarlós István idején. A főpolgármester hiába büszkélkedik a Szent Margit Kórház felújított osztályával, amikor Budapest számos kórháza katasztrofális állapotban van: a megbecsültség hiánya és az alacsony fizetés miatt folyamatosan távozó szakemberek, túlterherheltség, lepusztultság, kosz és fertőzésveszély jellemzi a fővárosi egészségügyet. Sermer Ádám ezzel szembesíti Tarlós Istvánt a kórház felújított osztályának átadásán:

Közzétette: Liberálisok – 2018. november 29., csütörtök

Orvosi beutalót adtam át Tarlós Istvánnak

Orvosi beutalót adtam át Tarlós Istvánnak, hogy ne csak a frissen felújított egészségügyi intézményeket lássa. Sajnos van bőven választék, ahol szükség lenne egy a budapesti polgárokat valóban képviselő főpolgármester látogatására, közbenjárására. #budapest #budapestipolgar #sermeradam #polgaribudapest #tarlos #beutalo

Közzétette: Sermer Ádám – 2018. november 29., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók